Патничко осигурување

Информации и услуги

Wizz Air

Информации и услуги

Патничко осигурување

Заштитете се себеси и Вашите сопатници со додавање патничко осигурување при резервирањето на летот.

Сеопфатно патничко осигурување

Полисата за сеопфатно патничко осигурување е достапна за корисници кои се жители на и се лоцирани во Белгија, Бугарија, Германија, Италија, Обединетото Кралство, Полска, Романија, Република Чешка, Унгарија, Франција, Холандија, Шпанија и Швајцарија и го опфаќа следното:

  • пристап до итна медицинска помош 24/7
  • покритие за откажување
  • покритие за меѓународни медицински трошоци
  • покритие за изгубен или украден багаж
  • покритие за пропуштено поаѓање
  • покритие за случајна смрт

Осигурување за откажување

Полисата за осигурување за откажување е достапна за корисници кои се жители на и се лоцирани во Белгија, Данска, Германија, Италија, Норвешка, Република Чешка, Унгарија, Финска, Франција, Холандија, Шпанија, Шведска и Швајцарија и го опфаќа следното:

  • покритие за откажување
  • покритие во случај да мора да го прекинете патувањето

Одете на Формулација на полисата за повеќе информации.

Износот се пресметува автоматски при резервирањето и зависи од должината на Вашето патување. Осигурувањето не важи за патувања со должина од преку 30 дена. За да купите осигурување, Вие и Вашите сопатници мора да бидете на возраст по 65 години во времето на купувањето на полисата. Нема осигурување за патувања до и преку Куба.

ACE European Group Limited и Chubb Insurance Switzerland (само за Швајцарија) се осигурителните компании  што ги обезбедуваат гореспоменатите производи на патничко осигурување. ACE го присвои Chubb, при што се создаде глобален водач за осигурување што работи со под реномираното име Chubb. Осигурителната компанија ACE European Group Limited (регистрирана во Англија и Велс под број 1112892, со регистрирана канцеларија на 100 Leadenhall Street, Лондон, EC3A 3BP) е овластена од регулаторното тело Prudential и управувана од Органот за финансиско работење (референтен број 202803) и регулаторното тело Prudential. Wizz Air Hungary Airlines Ltd е назначен претставник (реф. број 494158) на ACE European Group Limited за Обединетото Кралство. Регистрациите може да се проверат во Регистарот за финансиски услуги на https://register.fca.org.uk/.