Верзијата на Вашиот прелистувач е многу стара
Верзијава на Вашиот прелистувач не е поддржана!
Страницава ја гледате затоа што откривме застарена или неподдржана верзија на прелистувачот. За да продолжите со прелистување на wizzair.com и притоа, тоа да биде најдобро искуство, препорачуваме да го ажурирате Вашиот прелистувач.
Ги препорачуваме следниве прелистувачи:
Mozilla Firefox
Преземете бесплатно
Google Chrome
Преземете бесплатно

Информации и услуги

Контактирајте со нас

Хармоники

За информации за коронавирусот, кликнете тука.

Може да контактирате со нас на различни начини, зависно од природата на Вашето барање.

Сакате да заштедите време? Ако имате општо прашање, честопати одговор може да се најде во нашите ЧПП. Кликнете тука и погледнете!

Ако не најдете одговор на Вашето прашање или имате специјално барање, најбрз начин на решавање на проблемот е да контактирате со Центарот за поддршка на Wizz Air.

Резервации и купувања

Може да вршите нови резервации или да купувате дополнителни услуги и преку Центарот за поддршка на Wizz Air.

Имајте предвид дека ако контактирате со Центарот за поддршка за трансакција што е достапна и на интернет (купување билет или дополнителна услуга или пак, промена на резервацијата), за повикот ќе Ви се наплати дополнителна такса за трансакција преку Центарот за поддршка по повик. Таксата за трансакција преку Центарот за поддршка е неповратна.

Во одредени земји, може да контактирате со Центарот за поддршка на броевите за коишто се наплаќа по премиум тарифа, специфични за земјата од којашто повикувате.

При рака имајте ги бројот за потврда, деталите за патникот, маршрутата и датумот на летот!

Изберете ја Вашата земја:

 • Австрија

  0 900 400 610

  Тарифа по минута 1.35 EUR/min

 • Азербејџан

  0036 212 111 803

  Тарифа по минута International

 • Албанија

  0036 212 111 801

  Тарифа по минута International

 • Белгија

  090 355 505

  Тарифа по минута 1.50 EUR/min

 • Босна

  094 573 600

  Тарифа по минута 1.211 BAM/min

 • Босна - BH Telekom

  094 250 436

  Тарифа по минута 1.615 BAM/min

 • Босна - HT Mostar

  094 841 221

  Тарифа по минута 1.23 BAM/min

 • Бугарија

  0900 630 14

  Тарифа по минута 1.20 BGN/min

 • Германија

  090 010 002 591

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min

 • Германија - англиски повици

  090 010 002 592

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min

 • Германија - полски повици

  090 010 002 593

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min

 • Германија - романски повици

  090 010 002 594

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min

 • Германија - Унгарски повици

  090 010 002 595

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.99 EUR/min ; Mobile: 2.99 EUR/min

 • Грузија

  0036 212 111 805

  Тарифа по минута International

 • Грција

  9 011 400 693

  Тарифа по минута Fixed Network: 1,56 EUR/min ; Mobile: 1,58 EUR/min

 • Данска

  90 101 012

  Тарифа по минута DKK 3.50/min + DKK 0.25/call

 • Египет

  0036 212 111 301

  Тарифа по минута International

 • Ерменија

  0036 212 111 802

  Тарифа по минута International

 • Естонија

  0036 212 111 804

  Тарифа по минута International

 • Израел

  1 901 727 200

  Тарифа по минута 4 ILS/min

 • Исланд

  0036 212 111 806

  Тарифа по минута International

 • Италија

  8 958 954 416

  Тарифа по минута Fixed Netwok: 0.12/call + 1.22 EUR/min

 • Казахстан

  0036 212 111 807

  Тарифа по минута International

 • Кипар

  90 019 009

  Тарифа по минута Fixed Network: 1.523 EUR/min ; Mobile: 1.607 EUR/min

 • Косово

  0036 212 111 808

  Тарифа по минута International

 • Латвија

  90 200 955

  Тарифа по минута 1.29 EUR/min*

  *Заедно со „Полнење за пристап“ на Вашата телефонска компанија

 • Литванија

  890 094 000***

  Тарифа по минута 1.45 EUR/min

  ***ЛИТВАНИЈА: Имајте предвид дека бројот е достапен само од фиксни и припејд мобилни телефони

 • Малта

  0036 212 111 809

  Тарифа по минута International

 • Мароко

  0036 212 111 812

  Тарифа по минута International

 • Молдавија

  0036 212 111 810

  Тарифа по минута International

 • Норвешка

  82 077 315

  Тарифа по минута 14.00 NOK/min + 0.59 NOK/call

 • Обединети Арапски Емирати

  02 235 1351

  Тарифа по минута Local rate applies

 • Обединето Кралство

  09 057 070 000

  Тарифа по минута 1.45 GBP/min *

  *Заедно со „Полнење за пристап“ на Вашата телефонска компанија

 • Полска

  0048 703 703 803

  Тарифа по минута 4.92 PLN/min *

 • Португалија

  707 500 209

  Тарифа по минута Fixed Network: 0.1 EUR/min; Mobile: 0.25 EUR/min

 • Република Чешка

  900 140 809

  Тарифа по минута 14 CZK/min

 • Романија

  0 900 310 020

  Тарифа по минута 1.19 EUR/min

 • Русија

  78 095 055 505

  Тарифа по минута 70.8 RUB/min

 • Северна Македонија

  059 050 224

  Тарифа по минута 53.10 MKD/min *

 • Словачка

  0 900 505 400

  Тарифа по минута 1.20 EUR/min * , Mobile: 1.00 EUR/min

 • Словенија

  090 100 206

  Тарифа по минута 1.29 EUR/min

 • Србија

  0 900 232 321

  Тарифа по минута 60 RSD/min *

 • Турција

  08 503 901 948

  Тарифа по минута Local rate applies

 • Украина

  00380 893 202 533

  Тарифа по минута Local rate applies

 • Унгарија

  0 690 900 555

  Тарифа по минута 250 HUF/min

 • Финска

  060 004 225

  Тарифа по минута 1.52 EUR/min

 • Франција

  0 899 860 729

  Тарифа по минута 0.80 EUR/min

 • Холандија

  09 003 637 385

  Тарифа по минута 1.00 EUR/min*

 • Хрватска

  060 601 014

  Тарифа по минута Fixed Network: 6.99 HRK/min ; Mobile: 8.41 HRK/min

 • Црна Гора

  0036 212 111 811

  Тарифа по минута International

 • Швајцарија

  0 900 555 626

  Тарифа по минута 1.50 CHF/min *

 • Шведска

  09 001 112 035

  Тарифа по минута 15.00 SEK/min *

 • Шпанија

  807 403 169

  Тарифа по минута 1.21 EUR/min; Mobile: 1.57 EUR/min

 • Шпански повикувачи од Каталонија

  937 370 069

  Тарифа по минута Local rate applies

Трошоци

 • Повиците од мобилните мрежи може да се наплатат по повисоки цени;
 • Пристапот до броеви за коишто се наплаќа по премиум тарифа може да е блокиран од некои линии и премиум броевите не може да се повикаат од странство;
 • За барања што се достапни на интернет, се наплаќа такса за трансакција во Центарот за поддршка во износ од [callcenter-transaction location=CallCentre] по трансакција;

Патниците што контактираат со нас за услуги за специјална помош или патниците на кои им се прекинати летовите, не плаќаат такса за трансакција преку Центарот за поддршка.


Работно време на Центрите за поддршка

Работното време на сите Центри за поддршка е согласно соодветната временска зона во секоја од земјите, како на пример, работното време на Центарот за поддршка во Унгарија, 9-18 часот, зависи исклучиво од тековната временска зона во Унгарија.

Англиски

понеделник

00:00-24:00

вторник

00:00-24:00

среда

00:00-24:00

четврток

00:00-24:00

петок

00:00-24:00

сабота

00:00-24:00

недела

00:00-24:00

Унгарски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

09:00-18:00

недела

09:00-18:00

Бугарски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Француски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Германски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Италијански

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Полски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Романски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Руски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Шпански

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Украински

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Арапски

понеделник

09:00-18:00

вторник

09:00-18:00

среда

09:00-18:00

четврток

09:00-18:00

петок

09:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО

Group Desk

понеделник

10:00-18:00

вторник

10:00-18:00

среда

10:00-18:00

четврток

10:00-18:00

петок

10:00-18:00

сабота

ЗАТВОРЕНО

недела

ЗАТВОРЕНО


Достапен е Центар за поддршка за специјална помошсо броеви за коишто се наплаќа по локални тарифи за барања поврзани само со услуги за специјална помош.

Имајте предвид дека на овој телефонски број нема да добиете одговори на општи прашања околу резервирање.

За сите прашања во врска со групните резервации, контактирајте со Group Desk.

Работно време: понеделник - петок, 10-18 часот, централно европско време

Group Desk може да се добие преку Центарот за поддршка на Wizz - притиснете 0 за да се поврзете со Group Desk.

Со прашањата од медиумите се управува во секоја земја одделно. Изберете ја соодветната адреса на е-пошта зависно од природата и јазикот на Вашето барање!


Прашања од медиуми од финансиска природа


Wizz Air Holdings Plc
Laurus Offices | Kőér street 2/A | Building B | H-1103 | Будимпешта, Унгарија

Тамара Валоис
Е-пошта: communications@wizzair.com

За рекламирање во списанието на WIZZ во авионот:

За рекламирање на картите за влегување во авионот на WIZZ,


Ако се соочите со технички проблеми со премиум броевите, контактирајте со операторот на мрежата.

Напоменуваме дека деталиве за контакт се наменети само за целите на пријавување технички проблеми со премиум броевите! Ако не може да ги повикате премиум броевите на Вашиот телефон, контактирајте со Вашиот давател на телефонски услуги.


Comnica Kft.

Адреса: Budapest, Mohai út 38, 1119

Линија за пријавување технички проблеми: +443300270091


Тука може да Ви одговориме само на прашања поврзани со технички проблеми.

Comnica Kft. нема да се занимава со прашања поврзани со авиокомпанијата, како што се, барања за резервирање, прашања или поплаки за услуга на корисници.

За информации за коронавирусот, кликнете тука.

Ако имате поплака, пополнете го образецот за поплаки!

Можно е да поминат 30 дена додека да добиете одговор на Вашето прашање. Затоа, во итни случаи, препорачуваме да контактирате со Центарот за поддршка на Wizz.

Ако не сте задоволни со процесот на решавање или исходот од Вашата поплака, може да поднесете жалба преку платформата Решавање спорови на интернет (ODR).

За повеќе информации, погледнете на http://ec.europa.eu/consumers/odr/

При пополнување на деталите за трговецот на платформата ODR, наведете ја адресата на е-пошта odr@wizzair.com . Имајте предвид дека оваа адреса на е-пошта се користи само за поднесување поплаки на гореспоменатата платформа Решавање спорови на интернет (ODR). Сите други поплаки или е-пораки воопшто нема да се разгледуваат.

Покрај тоа, Вашата поплака може да ја упатите до AviationADR.

Поплаката треба да ја испратите кај нив во рок од 12 месеци по нашиот конечен одговор. Во продолжение може да ги најдете деталите за контакт.

Веб-страница: www.cdrl.org.uk

Е-пошта: Aviation@cdrl.org.uk

Тел.: 44 (0) 203 540 8063

Ако Вашето прашање е поврзано со постоечка резервација, може да контактирате со Центарот за поддршка на Wizz Air по локални тарифи кога повикувате одследниве земји. За прецизни информации за тарифите, обратете се кај Вашиот давател на телефонски услуги.

ЛОКАЛЕНБРОЈ ЗА ЗЕМЈАТА
Обединето Кралство0330 977 0444
Германија0322 110008492
Холандија020 262 5762
Норвешка21 40 56 63
Шпанија900 670 781
Австрија0720 775 467
Франција04 26 83 73 04
Италија0036 1677 7521

На овие броеви ќе добиете одговори само на прашања за постоечки резервации. При рака имајте ги бројот за потврда, деталите за патникот, маршрутата и датумот на летот! На овој број ќе добиете одговори само на прашања поврзани со постоечки резервации.

Wizz Air нуди домашни и меѓународни летови со чартер. Оваа услуга овозможува неверојатна флексибилност за организациите што планираат превоз за групи до 239 патници, со можност за спокојно избирање на услугата, маршрутата и распоредот што најмногу одговара на нивните потреби. Независно од тоа дали се работи за превоз на вработени за деловни состаноци, спортски тимови од еден натпревар на друг или враќање туристи дома, услугата чартер обезбедува практично и приспособливо решение за секоја голема група.

Ако имате барања за чартер на авиони, пишете ни на special.flights@wizzair.com Ве замолуваме да користите исклучиво англиски јазик.

Цениме што платформата ја користите за барања за чартер на цел авион, а не за поединечни побарувања или општи информации.

Образецов за жалби на интернет треба да се користи за сите ситуации на доцнење, откажување на лет и други типови жалби што ги испраќаат компании за управување со жалби, адвокати или адвокатски фирми, во име на патниците или жалби што им ги назначиле патниците.

Новава постапка за жалби е воведена со цел да се овозможи поефикасно поднесување и управување со жалби за гореспоменатите случаи.

Ако имате поплака, пополнете го образецот за поплаки!

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Центарот за поддршка на Wizz Air е достапен со повикување броеви за коишто се наплаќа премиум цена. Имаме посебен број за секоја од земјите во кои вршиме превоз. Премиум броевите може да се повикаат само од дадената земја. Пристапот до премиум броеви може да биде блокиран од некои линии. Ако не сте сигурни, контактирајте со Вашиот оператор.