Верзијата на Вашиот прелистувач е многу стара
Верзијава на Вашиот прелистувач не е поддржана!
Страницава ја гледате затоа што откривме застарена или неподдржана верзија на прелистувачот. За да продолжите со прелистување на wizzair.com и притоа, тоа да биде најдобро искуство, препорачуваме да го ажурирате Вашиот прелистувач.
Ги препорачуваме следниве прелистувачи:
Mozilla Firefox
Преземете бесплатно
Google Chrome
Преземете бесплатно

Информации и услуги

Плаќања

КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ

Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Bancontact, UATP

bank_transfer

БАНКАРСКА ТРАНСАКЦИЈА

во рок од еден работен ден од резервирањето

ГОТОВИНА

на билетарницата на аеродромот и кај туристичките агенти

Хармоники

Завршете ја резервацијата со плаќање со iDeal! iDeal payment

 

Ако имате адреса за наплата во Холандија, со iDeal, за Вашите резервации може да плаќате во евра.

Следете ги следниве чекори:

 1. на страницата за плаќање изберете ја опцијата за плаќање iDeal;
 2. проверете ја крајната цена на Вашата резервација и изберете ја Вашата банка  од паѓачкиот список;
 3. кликнете „Плати и резервирај сега“;
 4. ќе Ве пренасочат на страницата за плаќање на iDeal, каде што ќе треба да се најавите на Вашата банкарска сметка;
 5. по плаќањето, ќе се вратите на страницата за потврда на wizzair.com

Тукаможе да го најдете ажурираниот список со банки и повеќе информации за плаќањето iDeal.

 

Завршете ја резервацијата со плаќање со Pay-by-Link!

Ако имате адреса за наплата во Полска, со Pay-by-Link, за Вашите резервации може да плаќате во злоти.

Следете ги следниве чекори:

 • на страницата за плаќање изберете ја опцијата за плаќање Pay-by-Link;
 • проверете ја крајната цена на Вашата резервација и кликнете „Плати и резервирај сега“;
 • ќе Ве пренасочат на страницата за плаќање на Pay-by-Link, каде што ќе треба да се најавите на Вашата банкарска сметка;
 • по плаќањето, ќе се вратите на страницата за потврда на wizzair.com

Ќе добиете упатства по е-пошта за избирање на опцијата за банкарска трансакција при резервирање на Вашиот лет.

Внесете ја шифрата за потврда во главното поле за коментар на банкарската трансакција. Ако се достапни и дополнителни полиња за коментар, внесете го целото име на патникот во резервацијата.

Погрижете се да го префрлите точниот износ потребен за Вашата резервација и уверете се дека плаќате во избраната валута.

Ако сакате да платите со банкарска трансакција, мора да резервирате најмалку 14 дена пред поаѓањето.

Повеќе резервации

Ако сакате да платите за повеќе резервации, секоја со засебна шифра за потврда, направете банкарска трансакција за секоја од резервациите одделно.

Валути

Во текот на резервирањето, цените ќе се прикажат во валутата на земјата на поаѓање (на пр., HUF за поаѓања од Будимпешта), но може да изберете друга валута ако сакате.

Плаќањата со банкарска трансакција треба да се испратат на банкарската сметка на Wizz Air во иста валута.

Ако имате банкарска сметка во евра, изберете трансакција SEPA или Cross Border Funds Transfer (банкарска трансакција) за да започнете плаќање на Wizz Air.

Белешка: општо земено, ако користите трансакција SEPA, може да заштедите на износот на трансакцијата. Сепак, по повлекувањето на Обединетото Кралство од ЕУ на 1 јануари 2021 година, одредени банки може да наплаќаат дополнителни такси за плаќање за трансакции во Обединетото Кралство.

Покрај тоа, сите плаќања со SEPA на банкарски сметки во Обединетото Кралство треба да содржат детали за адресата на лицето што го извршило плаќањето. За дополнителни информации, контактирајте со Вашиот давател на услуги за плаќање.

Изберете ја валутата во која сакате да платите и ќе се прикаже бројот на соодветната банкарска сметка.

 • Молдавски леј

  MobiasBanca

  SWIFT код MOBBMD22
  Број на сметка за домашни трансакции MD03MO2251ASV17077367100
  Број на сметка за меѓународни трансакции
  Корисник WIZZ AIR HUNGARY KFT Tax number: 13122605-2-44
 • ЕВРО

  CITIBANK N.A. ФИЛИЈАЛА ЛОНДОН

  SWIFT код CITIGB2L
  Број на сметка за домашни трансакции
  Број на сметка за меѓународни трансакции GB31CITI18500813479358
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • АНГЛИСКА ФУНТА

  CITIBANK N.A. ФИЛИЈАЛА ЛОНДОН GBP

  SWIFT код 18-50-08
  Број на сметка за домашни трансакции 11210394
  Број на сметка за меѓународни трансакции GB60CITI18500811210394
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • БОСАНСКА КОНВЕРТИБИЛНА МАРКА

  RAIFFEISEN BANK DD, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

  SWIFT код RZBABA2S
  Број на сметка за домашни трансакции 1610000000000011 ref no 030001548-4
  Број на сметка за меѓународни трансакции
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • БУГАРСКИ ЛЕВ

  CITIBANK N.A. ФИЛИЈАЛА СОФИЈА

  SWIFT код CITIBGSF
  Број на сметка за домашни трансакции BG32CITI92501041800600
  Број на сметка за меѓународни трансакции
  Корисник Wizz Air Hungary Ltd.
 • ЧЕШКА КРУНА

  CITIBANK EUROPE PLC.

  SWIFT код Bank code: 2600
  Број на сметка за домашни трансакции 2058670102
  Број на сметка за меѓународни трансакции CZ6326000000002058670102
  Корисник Wizz Air Hungary Ltd.
 • УНГАРСКИ ФОРИНТ

  CITIBANK EUROPE PLC._HU

  SWIFT код CITIHUHX
  Број на сметка за домашни трансакции 10800007-04703073-00000000
  Број на сметка за меѓународни трансакции HU24 1080 0007 0470 3073 0000 0000
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • ИЗРАЕЛСКИ ШЕКЕЛ

  CITIBANK, N.A., ФИЛИЈАЛА ТЕЛ АВИВ

  SWIFT код Bank code: 22001
  Број на сметка за домашни трансакции 620237019
  Број на сметка за меѓународни трансакции IL870220010000620237019
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • МАКЕДОНСКИ ДЕНАР

  КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ

  SWIFT код KOBSMK2X
  Број на сметка за домашни трансакции 300009003175704
  Број на сметка за меѓународни трансакции
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • НОРВЕШКА КРУНА

  CITIBANK INTERNATIONAL LTD., ФИЛИЈАЛА НОРВЕШКА

  SWIFT код CITINOKX
  Број на сметка за домашни трансакции 83011009568
  Број на сметка за меѓународни трансакции NO6883011009568
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • ПОЛСКА ЗЛОТА

  CITIBANK HANDLOWY

  SWIFT код CITIPLPX
  Број на сметка за домашни трансакции 07103015080000000802909004
  Број на сметка за меѓународни трансакции PL07103015080000000802909004
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • РОМАНСКИ ЛЕЈ

  CITIBANK EUROPE PLC. ФИЛИЈАЛА ДАБЛИН - РОМАНИЈА

  SWIFT код CITIROBU
  Број на сметка за домашни трансакции
  Број на сметка за меѓународни трансакции RO15CITI0000000120219006
  Корисник Wizz Air Hungary Ltd.
 • ШВЕДСКА КРУНА

  CITIBANK INTERNATIONAL LTD., ФИЛИЈАЛА ШВЕДСКА

  SWIFT код CITISESX Bankgiro number: 5953-1517
  Број на сметка за домашни трансакции
  Број на сметка за меѓународни трансакции SE8590400000090401008977
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
 • СРПСКИ ДИНАР

  UNICREDIT BANK SERBIA JSC, BELGRADE

  SWIFT код BACXRSBG
  Број на сметка за домашни трансакции
  Број на сметка за меѓународни трансакции RS35170004000053444098
  Корисник Wizz Air Hungary Kft
  Дополнитени информации Unicredit Belgrad, NON-RESIDENT account
 • ШВАЈЦАРСКИ ФРАНК

  CITIBANK N.A. ФИЛИЈАЛА ЛОНДОН_CHF

  SWIFT код CITIGB2LXXX
  Број на сметка за домашни трансакции 000 0132 6156 5
  Број на сметка за меѓународни трансакции CH93 8909 5000 0132 6156 5
  Корисник Wizz Air Hungary Kft.
 • ДИРХАМ НА ОАЕ

  CITIBANK DUBAI

  SWIFT код CITIAEAD
  Број на сметка за домашни трансакции 0100999005
  Број на сметка за меѓународни трансакции AE590211000000100999005
  Корисник Wizz Air Hungary Kft.
 • УКРАИНСКА ГРИВНА

  PJSC “CITIBANK”

  SWIFT код CITIUAUK
  Број на сметка за домашни трансакции UA833005840000026008100453029
  Број на сметка за меѓународни трансакции
  Корисник The Representative Office of Limited Liability Company of Wizz Air Hungary Kft.
  Дополнитени информации Beneficiary ID: 26620303
 • Грузиски лари

  TBC Bank

  SWIFT код TBCBGE 22
  Број на сметка за домашни трансакции
  Број на сметка за меѓународни трансакции IBAN: GE42TB7380136070100003
  Корисник WIZZ AIR HUNGARY AIRLINES LIMITED LIABILITY COMPANY,GEORGIAN BRANCH
 • Данска круна

  Citibank Europe Plc., Филијала Данска

  SWIFT код CITIDKKX
  Број на сметка за домашни трансакции
  Број на сметка за меѓународни трансакции DK4451000117043002
  Корисник Wizz Air Hungary Kft

Крајни рокови

Плаќањето ќе мора да се изврши во рок од 1 работен ден по резервирањето.

Еден корисник може да изврши една резервација со банкарска трансакција. Втора резервација може да се изврши откако Wizz Air ќе ги добие платените средства за првата резервација.

Finalise your booking with Trustly payment!

Trustly

If you have a billing address in United Kingdom, Denmark, Norway, Sweden, Finland, Estonia, Latvia, or Lithuania you can pay your bookings with Trustly.

Instant Bank Payment

Good news! Wizz Air payments just got safer, quicker, and easier than ever before. Pay directly from your online bank account, backed by bank-level security. With Trustly you no longer need a registration, an app, or even a card. As long as you have a bank account and a device, you are ready to go. This way you can manage your flights in the smoothest way possible, not to mention this is the best option if something were to come up and you needed a refund. So, what are you waiting for?

Please follow these steps:

 • Please check the total price and click „PAY AND BOOK NOW”
 • You’ll be redirected to the Trustly-hosted payment page, where you see a list of available banks in your country. Please select your bank, then log in to your online bank account and follow the steps.
 • After the payment, you will be redirected back to Wizz Air's website.

Не е можно да се изврши банкарска трансакција во украински гривни од банка надвор од Украина. Ако немате банкарска сметка во Украина, наместо тоа, може да платите со кредитна картичка.
Уплатите добиени од банкарски сметки надвор од Укранина ќе се вратат на банкарската сметка на испраќачот и резервацијата нема да се потврди.

Од Србија може да се вршат само банкарски трансакции во српски динари (RSD) од нерезидентни сметки.

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Кога плаќате со кредитна/дебитна картичка, ќе се појави страница за потврда откако ќе завршите со резервирањето. Копија од Вашиот план на патување ќе добиете по е-пошта.

Ако не сте добиле е-пошта за потврда (план на патување), проверете ги поставките за филтрирање во е-поштата и сите поштенски сандачиња што содржат филтрирана пошта. Краткиот преглед на летот ќе ја опфати Вашата шифра за потврда, датумите, вкупната цена на превоз и сите други неопходни детали. До информацииве може да се пристапи преку Вашиот профил на Wizz Air, во делот „Сите претстојни патувања“.

Се прифаќаат дебитни и кредитни картички Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Bancontact и UATP. кобрендирани картички на WIZZ.

Имајте предвид дека картичките Visa Electron и Maestro може да се прифатат само ако се регистрирани во соодветната програма „3D Secure“ за купувања на интернет (Потврдено со Visa или MasterCard SecureCode).

Ако немате кредитна или дебитна картичка или ако картичката не Ви е прифатена, за летот може да платите со банкарска трансакција или со WIZZ кредит.

Може да се користи и ваучер на WIZZ. Преостанатиот износ (ако има) треба да се плати со картичка.

Плаќањето мора да се изврши во рок од 24 часа по резервирањето. За потврда на резервацијата може да се потребни 4-5 работни дена.

Ако не добиете потврда на Вашата резервација во рок од 5 работни дена по банкарската трансакција или ако Вашиот статус на резервирање е „На чекање“ на Вашиот профил на Wizz Air, контактирајте со Центарот за поддршка на Wizz Air за да потврдите дали платените средства се примени.

Не испраќајте потврди за плаќањето, освен ако не Ви побараат да доставите доказ за плаќање.

 

Прво контактирајте со издавачот на Вашата кредитна картичка за да го утврдите проблемот. Ако проблемот не е дополнителна банкарска такса или разлика во девизниот курс, контактирајте со Центарот за поддршка на Wizz Air или поднесете жалба во категоријата „Грешка при плаќање“.

Ако плаќате со кредитна или дебитна картичка, плаќањето ќе го обработува меѓународен систем за обработување плаќања со картичка. Во случаите кога крајната цена ја наведуваме ние во валута што не е EUR или GBP, може да се случи износот наплатен на Вашата дебитна или кредитна картичка да се разликува (а може да биде и поголем) од крајната цена во нашата потврда на резервацијата, што се должи на разликите при конверзијата на валутата во меѓународниот систем за обработување плаќања со картичка.

Општо земено, колку порано ќе резервирате, толку ќе биде пониска цената на превоз. Сепак, понекогаш воведуваме промотивни цени меѓу датумот на Вашата резервација и датумот на Вашето патување. За жал, кога имаме промоции, немате право да барате исплата на разликата меѓу вкупната цена на превоз што сте ја платиле за Вашата резервација и промотивната вкупна цена на превоз.

Уверете се дека имате доволно средства за да го платите целиот износ. Ако и понатаму се соочувате со проблем, контактирајте со Вашата банка и проверете дали картичката има право на услуги за плаќање на интернет или пак, некакво ограничување за купување.

Ќе мора да направите нова резервација со најновите цени на превоз за да може да платите со кредитна картичка.