Групни резервации

Информации и услуги

Wizz Air

Информации и услуги

Групни резервации

ФИКСНА ЦЕНА

Една цена за сите патници

ФЛЕКСИБИЛНОСТ

Не се потребни имиња најдоцна 72 часа пред поаѓањето

 

ПОПУСТ

Попуст 20% за групи ученици и стари лица

Резервирајте за група од 11 или повеќе патници и уживајте во специјалните погодности!

 • една фиксна цена за сите патници
 • не се потребни имиња сè до 72 часа пред поаѓањето
 • флексибилност за зголемување на бројот на патниците во групата за 10% по истата цена на билетот (до 30 дена по резервирањето и најдоцна 60 дена пред поаѓањето)
 • за групи со студенти и стари лица, попуст од 20%

Хармоники

 1. Најавете се и пребарајте летови за 11 или повеќе патници за да создадете групна резервација.
 2. Ако резервирате во рок од 14 дена пред датумот на поаѓањето или ако Вашата група има преку 50 патници, испратете го Вашето барање преку страницата за резервирање.
 3. Во рок од 2 работни дена ќе добиете известување по е-пошта кога ќе може да ги резервирате Вашите седишта.
 4. Резервирајте ги седиштата според упатствата во е-поштата. Нема потреба да се наведуваат имиња во текот на резервирањето.
 5. Откако ќе се потврди Вашата резервација, ќе добиете план на патување со шифра за потврда.
 6. Имињата на патниците може да се обезбедат откако ќе пристигне целиот платен износ, не подоцна од 72 часа пред поаѓањето.
 7. Ќе добиете крајна е-пошта за потврда што ќе ги опфати и имињата на патниците. Ако не сте ја добиле оваа е-пошта 2 работни дена пред датумот на поаѓање, контактирајте со Поддршката за групни резервации.
Цените на билетите за групи не опфаќаат багаж, пријавување на аеродром и такси за други услуги. Багаж или други услуги за групата може да се купат во текот на резервирањето. Специјалните промоции не важат за групни резервации.

Контактирајте со Поддршката за групни резервации ако имате прашања околу групните резервации.

Плаќањето за групни резервации може да се изврши на две рати:

 • 30% од вкупниот износ е депозит што не може да се врати (платете го веднаш со кредитна картичка или во рок од 24 часа со банкарска трансакција, а ако резервацијата е направена повеќе од 90 дена пред поаѓањето, депозитот може да го платите со банкарска трансакција во рок од 7 дена по резервирањето)
 • 70% од вкупниот износ треба да се плати 30 дена пред датумот на поаѓање на првиот лет (или со кредитна картичка или со банкарска трансакција)
Ако втората рата не се плати најдоцна 30 дена пред датумот на поаѓање на првиот лет, резервацијата автоматски ќе се избрише и депозитот не може да се врати.

Слични врски

Плаќање

Може да го промените датумот на резервацијата за одредена такса што треба да се плати по патник и по лет. Ако цената на новиот лет е повисока од цената на првичниот лет, ќе мора да ја платите разликата.

Поврат на платените средства

За поврат на платените средства, видете ги нашите Општи услови на превоз Депозитот не се враќа. 

Групни резервации - ЧПП

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Имињата на патниците треба да се обезбедат не подоцна од 72 часа пред поаѓањето, откако ќе пристигне целиот платен износ.

Проверете дали сте добиле крајна е-пошта за потврда (со имињата на патниците) пред патувањето. Во спротивно, може да побараат да платите такса за промена на име за секој од патниците. Ако не сте ја добиле е-поштата 2 работни дена пред поаѓањето, контактирајте со Центарот за поддршка на Wizz Air.