Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Пријавување
ДОДАЈ БАГАЖ
Најди резервации

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

Пријавување

Пријавување и влегување во авионот

Пријавувањето започнува 2 часа и завршува 40 минути пред полетувањето, согласно распоредот на аеродромот на местото на полетување. Ако не успеете да (a) ги завршите постапките на пријавување во рамките на рокот за пријавување или (b) се појавите за пријавување или на портата за влегување во авионот во одреденото време поради каква било причина, ќе ја откажеме Вашата резервација, нема да Ви дозволиме да влезете во авионот и ќе Ви ги вратиме средствата што сте ги платиле, со одбивање на таксите за други услуги, како и таксата за заштита на седиштето. Ве советуваме да си купите осигурување за покривање на загубите во случај да сте спречени да патувате или да дојдете на аеродромот во рамките на рокот за пријавување, поради какви било причини.

Патниците со посебни барања или потреби треба да дојдат на шалтерот за пријавување 2 часа пред закажаното време за летот. Во спротивно, може да се случи да не успееме навреме да ја завршиме постапката на пријавување за патникот да влезе во авионот.

Кликнете тука за пријавување на интернет

Пријавување на интернет

Како дел од напорите да ги намали трошоците и да понуди поевтини летови за патниците, Wizz Air нуди опции за пријавување на интернет што се достапни за летовите на Wizz Air Hungary.

Ако изберете пријавување на интернет, мора да ја испечатите картата за влегување во авионот и да ја покажете на портата за влегување во авионот, заедно со патничките документи (пасош или лична карта). Ако имате патнички документи од земјите надвор од ЕУ, мора да дојдете на шалтерот за пријавување за да Ви ги проверат документите и да Ви удрат печат на картата за влегување во авионот пред да одите на портата за влегување во авионот. Ако патувате со пријавен багаж за складирање, мора да дојдете на шалтерот за оставање багаж најмалку 40 минути пред летот. Ако не може да покажете испечатена карта за влегување во авионот, ќе треба да платите такса за пријавување на аеродромот за печатење на картата за влегување во авионот на шалтерот за пријавување.

Пријавувањето на интернет е достапно од 30 дена до 3 часа пред закажаното време за летот.

Повеќе информации може да најдете во нашиот водич за пријавување на интернет.

услови:

патниците што патуваат со проверен багаж мора да дојдат на шалтерот за оставање торби најмалку 40 минути пред закажаното време за летот. На некои аеродроми, шалтерите за пријавување функционираат и како шалтери за оставање торби.

Патниците што се пријавиле на интернет треба подготвени да дојдат на портата за влегување во авионот најмалку 30 минути пред закажаното време за летот.

Патниците надвор од ЕУ/ЕЕА мора да продолжат на шалтерот за пријавување за проверка на документите пред да поминат низ обезбедувањето до авионот. Во спротивно, може да не Ви дозволат да патувате.

Патниците кои патуваат во зоната Шенген не мора да ги пополнуваат деталите од патничките документи, туку доволно е само да се пријават на интернет.

Патниците со претходно резервирана помош мора да пристигнат на аеродромот 2 часа пред летот и веднаш по пристигнувањето до теминалите треба да побараат член на персоналот за пријавување.

Децата на возраст под 14 години треба да ги придружува и пријави на интернет патник на возраст над 16 години.

патниците што патуваат со дете мора да ја испечатат и покажат картата за влегување во авионот на детето на портата за влегување во авионот.

Треба да ја испечатите онлајн пропусницата за влегување во авионот и да ја покажете заедно со важечките патнички документи на обезбедувањето на аеродромот и портата за влегување во авионот.

Истите патнички документи што сте ги навеле при пријавувањето на интернет мора да ги покажете и на обезбедувањето на аеродромот и портата за влегување во авионот.

При пријавувањето на интернет можно е да треба да наведете детали за визата за патувања на одредени маршрути. Ако не е потребна виза за земјата на Вашата десинација, едноставно внесете xxxxx во полињата за информации за визата.

По пријавувањето онлајн сѐ уште може да направите промени во резервацијата (освен промена на летот или името) или да купите дополнителни услуги. Во случај на промена на избраното седиште или додавање приоритетно влегување во авионот во резервацијата, треба
-одново да ја испечатите картата за влегување во авионот
или
-да продолжите на шалтерот за пријавување на аеродромот за да земете налепница со промените на постоечката карта за влегување во авионот.

Ако податоците што сте ги навеле при пријавувањето онлајн се неточни, можно е да не Ви дозволат да патувате.

Пријавување на аеродром

За пријавувањето на аеродром се плаќа такса по патник и по лет. Пријавувањето на аеродром може да се купи при резервирањето или подоцна, преку опцијата „Додај услуги“ или пак преку Центарот за поддршка. Ако купите пријавување на аеродром на аеродромот, ќе платите повисока такса. Ако услугата за пријавување на интернет сѐ уште не е достапна на аеродромот од каде што поаѓате, пријавувањето на аеродромот ќе биде бесплатно сѐ додека услугата не стане достапна.

Список со аеродроми каде пријавувањето на интернет не е достапно (Пријавувањето на аеродромот е бесплатно)

Дубаи - само до Будимпешта
Хургада
Анталија
Истанбул
Крф
Палма де Мајорка
Кутаиси (мобилната пропусница за влегување во авионот не е достапна, но пријавувањето е можно на апликацијата за мобилен)
Сарагоса (мобилната пропусница за влегување во авионот не е достапна, но пријавувањето е можно на апликацијата за мобилен)
Лисабон

Пријавување на мобилен

Ако се пријавите со апликацијата, ги имате следните опции за земање на пропусницата за влегување во авионот:

• Одете на wizzair.com, внесете го бројот за потврда на летот и испечатете ја пропусницата за влегување во авионот
• Зачувајте ја пропусницата за влегување во авионот во Passbook* за да може да пристапите до неа дури и кога телефонот Ви е офлајн
• Земете ја пропусницата за влегување во авионот преку апликацијата кога телефонот Ви е поврзан на интернет

Ваша одговорност е пропусницата за влегување во авионот да Ви е или зачувана во Passbook или да имате пристап на интернет во секое време во текот на пријавувањето и влегувањето во авионот.
Некои од авионите во мрежата на Wizz Air сѐ уште не поддржуваат мобилни пропусници за влегување во авионот. Во такви случаи, ако се пријавите со апликацијата, нема да се генерира мобилна пропусница за влегување во авионот. Одете на wizzair.com, најдете ја Вашата резервација и испечатете ја картата за влегување во авионот.

*Passbook е локална апликација на допир за iPhone и iPod на Apple што се воведе како дел од iOS 6. За уредите со Android ја препорачуваме апликацијата Passwallet за прикажување и чување на Вашите карти за влегување во авионот на Wizz Air. Апликацииве им овозможуваат на корисниците да чуваат и користат електронски купони, аеродромски пропусници за влегување во авионот, возни билети, билети за во кино или други настани, наградни клуб карти, карти за подарок, како и други видови мобилно плаќање.