Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Пријавување
ДОДАЈ БАГАЖ
Најди резервации

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

ВО АВИОНОТ

Назначување на седиште

Wizz Air управува со сите авиони во конфигурација на едно седиште и не обезбедува назначени седишта.

Сепак, можете да резервирате седиште со екстра простор за нозе и да седите во едно од најудобните седишта во авионот. Тоа може да се купи преку интернет во моментот на резервирање или подоцна преку Повикувачкиот центар, па дури и на аеродромот штом ќе се пријавите. Доколку сакате да ја купите оваа услуга, кликнете тука за да ја консултирате страницата со такси за услуга.

Алтернативно, можете да ја купите услугата приоритетно качување со Wizz Xpress и да бидете меѓу првите во авионот. Тоа може да се купи и преку интернет во моментот на резервирање или подоцна преку Повикувачкиот центар, па дури и на аеродромот штом ќе се пријавите. Доколку сакате да ја купите оваа услуга, кликнете тука за да ја консултирате страницата со такси за услуга. Сепак, забележете дека купувањето приоритетно качување не ви гарантира претпочитан избор на седиште.

Праксата на Wizz Air да дава приоритетно качување со Wizz Xpress на патници со мали деца и на патници со инвалидитет останува непроменета.

Услуги во авион

Како авиокомпанија со ниски цени Wizz Air не нуди оброци во авионот. Патниците можат да купат освежување и ужини во авионот од Wizz-кафуле. Ако сакате да ја видите целоснат понуда на WIZZ Café и WIZZ Boutique, кликнете овде.

Користење електронска опрема во авион

На патниците им е дозволено да користат преносни електронски уреди (Portable Electronic Devices -PEDs) како мобилни телефони, електронски читачи и таблети на сите летови на Wizz Air. Во согласност со релевантните прописи, можете да ги користите тие уреди кога работат во режимот за авион при сите фази на летот. Од патниците се бара да ги извадат слушалките за време на безбедносните известувања на екипажот и да ги исклучуваат електронските уреди кога екипажот не може да потврди дека тие работат во режим за авион и одговараат на критериумите за користење за време на лет. Поголеми електронски уреди што можат да предизвикаат повреди, како лаптопи, треба да се складирани при летнување и слетување.

Употребата на следните електронски уреди е дозволена за време на целиот лет без ограничување:

• срцеви стимулатори (пејсмејкери)

• помагала за слушање

• вградени медицински уреди

• електронски нервни стимулатори.