Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

список на такси за услуги

Имајте предвид дека, ако купите некоја од долу наведените услуги на аеродромот, може ќе треба да платите дополнителен надомест на агентот на Wizz Air освен надоместите за услугите определени подолу. Информациите за дополнителните такси се достапни на аеродромот.

Надомести за багаж
Надомести за резервирање
Надомести за промена
Надомести за услугите

Избери валути:

Надомести за багаж

Име на таксатаМетод на пресметувањеИзнос

Такса за багаж (вон сезона)

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник и по торба29,00 KM - 75,00 KM / 29,00 lv - 75,00 lv / 17,00 SFr - 42,00 SFr / 405,00 Kc - 1.026,00 Kc / 15,00 € - 38,00 € / 13,00 £ - 33,00 £ / 4.500,00 Ft - 11.200,00 Ft / 75,00 ₪ - 190,00 ₪ / 940,00 MKD - 2.370,00 MKD / 140,00 kr - 350,00 kr / 63,00 zł - 159,00 zł / 68,00 lei - 172,00 lei / 1.800,00 din - 4.560,00 din / 135,00 kr - 342,00 kr / 525,00 UAH - 1.330,00 UAH /

Такса за багаж  (во сезона)

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник и по торба49,00 KM - 94,00 KM / 49,00 lv - 94,00 lv / 28,00 SFr - 53,00 SFr / 675,00 Kc - 1.316,00 Kc / 25,00 € - 48,00 € / 21,00 £ - 39,00 £ / 7.500,00 Ft - 14.650,00 Ft / 125,00 ₪ - 227,00 ₪ / 1.560,00 MKD - 2.940,00 MKD / 230,00 kr - 445,00 kr / 105,00 zł - 198,00 zł / 113,00 lei - 213,00 lei / 3.000,00 din - 5.660,00 din / 225,00 kr - 446,00 kr / 875,00 UAH - 1.680,00 UAH /

Такса за багаж

на аеродромот
По лет, по патник и по торба118,00 KM / 118,00 lv / 65,00 SFr / 1.645,00 Kc / 60,00 € / 48,00 £ / 18.600,00 Ft / 282,00 ₪ / 3.700,00 MKD / 550,00 kr / 248,00 zł / 265,00 lei / 7.100,00 din / 558,00 kr / 2.100,00 UAH /

Такса за багаж

на портата
По лет, по патник и по торба118,00 KM / 118,00 lv / 65,00 SFr / 1.645,00 Kc / 60,00 € / 48,00 £ / 18.600,00 Ft / 282,00 ₪ / 3.700,00 MKD / 550,00 kr / 248,00 zł / 265,00 lei / 7.100,00 din / 558,00 kr / 2.100,00 UAH /

Голема кабинска торба ( вон сезона & во сезона)

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник20,00 KM - 39,00 KM / 20,00 lv - 39,00 lv / 11,00 SFr - 22,00 SFr / 270,00 Kc - 540,00 Kc / 10,00 € - 20,00 € / 9,00 £ - 17,00 £ / 3.000,00 Ft - 5.900,00 Ft / 50,00 ₪ - 100,00 ₪ / 620,00 MKD - 1.250,00 MKD / 90,00 kr - 185,00 kr / 42,00 zł - 84,00 zł / 45,00 lei - 90,00 lei / 1.200,00 din - 2.400,00 din / 90,00 kr - 180,00 kr / 350,00 UAH - 700,00 UAH /

Голема кабинска торба

 

такса за пријавување
По лет, по патник69,00 KM / 69,00 lv / 39,00 SFr / 960,00 Kc / 35,00 € / 28,00 £ / 10.850,00 Ft / 165,00 ₪ / 2.150,00 MKD / 320,00 kr / 145,00 zł / 155,00 lei / 4.150,00 din / 326,00 kr / 1.225,00 UAH /

Голема кабинска торба

на портата
По лет, по патник69,00 KM / 69,00 lv / 39,00 SFr / 960,00 Kc / 35,00 € / 28,00 £ / 10.850,00 Ft / 165,00 ₪ / 2.150,00 MKD / 320,00 kr / 145,00 zł / 155,00 lei / 4.150,00 din / 326,00 kr / 1.225,00 UAH /

Такса за спортска опрема

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник и по торба59,00 KM / 59,00 lv / 33,00 SFr / 825,00 Kc / 30,00 € / 24,00 £ / 9.300,00 Ft / 141,00 ₪ / 1.850,00 MKD / 275,00 kr / 124,00 zł / 133,00 lei / 3.550,00 din / 279,00 kr / 1.050,00 UAH /

Такса за спортска опрема

на аеродромот
По лет, по патник и по торба117,00 KM / 118,00 lv / 74,00 SFr / 1.620,00 Kc / 60,00 € / 51,00 £ / 18.000,00 Ft / 300,00 ₪ / 3.740,00 MKD / 510,00 kr / 252,00 zł / 270,00 lei / 7.200,00 din / 540,00 kr / 960,00 UAH /

Надомести за резервирање

Име на таксатаМетод на пресметувањеИзнос

Административна такса

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник16,00 KM / 16,00 lv / 9,00 SFr / 220,00 Kc / 8,00 € / 7,00 £ / 2.500,00 Ft / 40,00 ₪ / 500,00 MKD / 75,00 kr / 35,00 zł / 35,00 lei / 950,00 din / 75,00 kr / 280,00 UAH /

Административна такса

преку мобилна апликација
По лет, по патник16,00 KM / 16,00 lv / 9,00 SFr / 220,00 Kc / 8,00 € / 7,00 £ / 2.500,00 Ft / 40,00 ₪ / 500,00 MKD / 75,00 kr / 35,00 zł / 35,00 lei / 950,00 din / 75,00 kr / 280,00 UAH /

Такса за повикувачки центар

По лет, по патник20,00 KM / 20,00 lv / 11,00 SFr / 275,00 Kc / 10,00 € / 8,00 £ / 3.100,00 Ft / 47,00 ₪ / 600,00 MKD / 90,00 kr / 41,00 zł / 44,00 lei / 1.200,00 din / 93,00 kr / 350,00 UAH /

Такса за пријавување на аеродром

преку wizzair.com
По лет, по патник20,00 KM / 20,00 lv / 11,00 SFr / 275,00 Kc / 10,00 € / 8,00 £ / 3.100,00 Ft / 47,00 ₪ / 600,00 MKD / 90,00 kr / 41,00 zł / 44,00 lei / 1.200,00 din / 93,00 kr / 350,00 UAH /

Такса за пријавување на аеродром

на аеродромот
По лет, по патник59,00 KM / 59,00 lv / 33,00 SFr / 810,00 Kc / 30,00 € / 26,00 £ / 9.000,00 Ft / 150,00 ₪ / 1.870,00 MKD / 275,00 kr / 126,00 zł / 135,00 lei / 3.600,00 din / 270,00 kr / 1.050,00 UAH /

Такса за откажување

По лет, по патник117,00 KM / 117,00 lv / 66,00 SFr / 1.645,00 Kc / 60,00 € / 48,00 £ / 18.600,00 Ft / 282,00 ₪ / 3.700,00 MKD / 550,00 kr / 248,00 zł / 265,00 lei / 7.100,00 din / 558,00 kr / 2.100,00 UAH /

Seat protection fee

По лет, по патник156,00 KM / 156,00 lv / 88,00 SFr / 2.195,00 Kc / 80,00 € / 64,00 £ / 24.800,00 Ft / 376,00 ₪ / 4.950,00 MKD / 735,00 kr / 331,00 zł / 354,00 lei / 9.450,00 din / 744,00 kr / 2.800,00 UAH /

Такса за мало дете

По лет по мало дете49,00 KM / 49,00 lv / 28,00 SFr / 675,00 Kc / 25,00 € / 21,00 £ / 7.500,00 Ft / 125,00 ₪ / 1.560,00 MKD / 230,00 kr / 105,00 zł / 113,00 lei / 3.000,00 din / 225,00 kr / 875,00 UAH /

Надомести за промена

Име на таксатаМетод на пресметувањеИзнос

Надомест за промена на летот (outside 30 days before departure)

преку wizzair.com
По лет, по патник37,00 KM / 37,00 lv / 21,00 SFr / 520,00 Kc / 19,00 € / 15,00 £ / 5.900,00 Ft / 89,00 ₪ / 1.150,00 MKD / 175,00 kr / 79,00 zł / 84,00 lei / 2.250,00 din / 177,00 kr / 665,00 UAH /

Надомест за промена на летот (7-30 дена пред поаѓањето)

преку wizzair.com
По лет, по патник57,00 KM / 57,00 lv / 32,00 SFr / 795,00 Kc / 29,00 € / 23,00 £ / 9.000,00 Ft / 136,00 ₪ / 1.800,00 MKD / 265,00 kr / 120,00 zł / 128,00 lei / 3.400,00 din / 270,00 kr / 1.015,00 UAH /

Надомест за промена на летот (7 дена пред поаѓањето)

преку wizzair.com
По лет, по патник88,00 KM / 88,00 lv / 50,00 SFr / 1.235,00 Kc / 45,00 € / 36,00 £ / 13.950,00 Ft / 212,00 ₪ / 2.750,00 MKD / 415,00 kr / 186,00 zł / 199,00 lei / 5.300,00 din / 419,00 kr / 1.575,00 UAH /

Надомест за промена на летот (outside 30 days before departure)

преку повикувачкиот центар
По лет, по патник57,00 KM / 57,00 lv / 32,00 SFr / 795,00 Kc / 29,00 € / 23,00 £ / 9.000,00 Ft / 136,00 ₪ / 1.800,00 MKD / 265,00 kr / 120,00 zł / 128,00 lei / 3.400,00 din / 270,00 kr / 1.015,00 UAH /

Надомест за промена на летот (7-30 дена пред поаѓањето)

преку повикувачкиот центар
По лет, по патник76,00 KM / 76,00 lv / 43,00 SFr / 1.070,00 Kc / 39,00 € / 31,00 £ / 12.100,00 Ft / 183,00 ₪ / 2.400,00 MKD / 360,00 kr / 161,00 zł / 172,00 lei / 4.600,00 din / 363,00 kr / 1.365,00 UAH /

Надомест за промена на летот (7 дена пред поаѓањето)

преку повикувачкиот центар
По лет, по патник108,00 KM / 108,00 lv / 61,00 SFr / 1.510,00 Kc / 55,00 € / 44,00 £ / 17.050,00 Ft / 259,00 ₪ / 3.400,00 MKD / 505,00 kr / 228,00 zł / 243,00 lei / 6.500,00 din / 512,00 kr / 1.925,00 UAH /

WIZZ Flex-такса

По лет, по патник20,00 KM / 20,00 lv / 11,00 SFr / 275,00 Kc / 10,00 € / 8,00 £ / 3.100,00 Ft / 47,00 ₪ / 600,00 MKD / 90,00 kr / 41,00 zł / 44,00 lei / 1.200,00 din / 93,00 kr / 350,00 UAH /

Такса за измена на фактура

По барање10,00 KM / 10,00 lv / 6,00 SFr / 135,00 Kc / 5,00 € / 4,00 £ / 1.550,00 Ft / 24,00 ₪ / 300,00 MKD / 42,00 kr / 20,50 zł / 22,00 lei / 600,00 din / 47,00 kr / 80,00 UAH /

Такса за промена на име

преку wizzair.com
По лет, по патник88,00 KM / 88,00 lv / 50,00 SFr / 1.235,00 Kc / 45,00 € / 36,00 £ / 13.950,00 Ft / 212,00 ₪ / 2.750,00 MKD / 415,00 kr / 186,00 zł / 199,00 lei / 5.300,00 din / 419,00 kr / 1.575,00 UAH /

Такса за промена на име

преку повикувачкиот центар
По лет, по патник117,00 KM / 117,00 lv / 66,00 SFr / 1.645,00 Kc / 60,00 € / 48,00 £ / 18.600,00 Ft / 282,00 ₪ / 3.700,00 MKD / 550,00 kr / 248,00 zł / 265,00 lei / 7.100,00 din / 558,00 kr / 2.100,00 UAH /

Надомест за пропуштено поаѓање

Патниците треба да се на аеродромот не подоцна од 30 минути по закажаното време на поаѓање

По лет, по патник137,00 KM / 137,00 lv / 77,00 SFr / 1.920,00 Kc / 70,00 € / 56,00 £ / 21.700,00 Ft / 329,00 ₪ / 4.300,00 MKD / 588,00 kr / 290,00 zł / 309,00 lei / 8.250,00 din / 651,00 kr / 2.450,00 UAH /

Надомести за услугите

Име на таксатаМетод на пресметувањеИзнос

Wizz Премиум

По лет, по патник48,00 KM / 48,00 lv / 27,00 SFr / 670,00 Kc / 24,50 € / 19,50 £ / 7.600,00 Ft / 115,00 ₪ / 1.500,00 MKD / 225,00 kr / 101,00 zł / 108,00 lei / 2.900,00 din / 228,00 kr / 860,00 UAH /

Wizz Премиум Плус

По лет, по патник77,00 KM / 77,00 lv / 43,00 SFr / 1.085,00 Kc / 39,50 € / 31,50 £ / 12.250,00 Ft / 186,00 ₪ / 2.450,00 MKD / 365,00 kr / 164,00 zł / 175,00 lei / 4.650,00 din / 367,00 kr / 1.385,00 UAH /

WIZZ Discount Club Стандардно

Годишна такса59,00 KM / 59,99 lv / 34,99 SFr / 899,00 Kc / 29,99 € / 25,99 £ / 9.990,00 Ft / 159,00 ₪ / 1.999,00 MKD / 279,00 kr / 139,00 zł / 149,00 lei / 3.999,00 din / 299,00 kr / 1.049,00 UAH /

WIZZ Discount Club Групно

Годишна такса98,00 KM / 99,99 lv / 59,99 SFr / 1.499,00 Kc / 49,99 € / 43,99 £ / 15.990,00 Ft / 269,00 ₪ / 3.399,00 MKD / 469,00 kr / 229,00 zł / 249,00 lei / 6.999,00 din / 499,00 kr / 1.749,00 UAH /

WIZZ Privilege Pass

Годишна такса194,00 KM / 194,00 lv / 109,00 SFr / 2.715,00 Kc / 99,00 € / 79,00 £ / 30.700,00 Ft / 465,00 ₪ / 6.100,00 MKD / 910,00 kr / 410,00 zł / 438,00 lei / 11.700,00 din / 921,00 kr / 3.465,00 UAH /

Wizz Flight Info

По лет, по резервација3,00 KM / 2,00 lv / 2,00 SFr / 27,00 Kc / 1,30 € / 1,30 £ / 350,00 Ft / 7,00 ₪ / 90,00 MKD / 13,00 kr / 3,50 zł / 4,50 lei / 165,00 din / 14,00 kr / 45,00 UAH /

Гаранција за навремено пристигнување

По лет, по патник20,00 KM / 20,00 lv / 11,00 SFr / 275,00 Kc / 10,00 € / 8,00 £ / 3.100,00 Ft / 47,00 ₪ / 600,00 MKD / 90,00 kr / 41,00 zł / 44,00 lei / 1.200,00 din / 93,00 kr / 350,00 UAH /

Безбеден брз превоз - Будимпешта

По патник8,00 KM / 8,00 lv / 4,00 SFr / 110,00 Kc / 4,00 € / 3,00 £ / 1.250,00 Ft / 19,00 ₪ / 250,00 MKD / 35,00 kr / 17,00 zł / 18,00 lei / 450,00 din / 37,00 kr / 140,00 UAH /

WIZZ Reserved Seat

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник10,00 KM - 27,00 KM / 10,00 lv - 27,00 lv / 6,00 SFr - 15,00 SFr / 135,00 Kc - 385,00 Kc / 5,00 € - 14,00 € / 4,00 £ - 11,00 £ / 1.550,00 Ft - 4.350,00 Ft / 24,00 ₪ - 66,00 ₪ / 300,00 MKD - 850,00 MKD / 45,00 kr - 130,00 kr / 21,00 zł - 58,00 zł / 22,00 lei - 62,00 lei / 600,00 din - 1.650,00 din / 47,00 kr - 130,00 kr / 175,00 UAH - 490,00 UAH /

WIZZ Reserved Seat

на аеродромот
По лет, по патник31,00 KM / 32,00 lv / 20,00 SFr / 432,00 Kc / 16,00 € / 14,00 £ / 4.800,00 Ft / 80,00 ₪ / 1.000,00 MKD / 136,00 kr / 68,00 zł / 72,00 lei / 1.920,00 din / 144,00 kr / 155,00 UAH /

Wizz Xtra Space

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник20,00 KM / 20,00 lv / 11,00 SFr / 270,00 Kc / 10,00 € / 9,00 £ / 3.000,00 Ft / 50,00 ₪ / 620,00 MKD / 90,00 kr / 42,00 zł / 45,00 lei / 1.200,00 din / 90,00 kr / 350,00 UAH /

Wizz Xtra Space

на аеродромот
По лет, по патник27,00 KM / 27,00 lv / 15,00 SFr / 385,00 Kc / 14,00 € / 11,00 £ / 4.350,00 Ft / 66,00 ₪ / 850,00 MKD / 130,00 kr / 58,00 zł / 62,00 lei / 1.650,00 din / 130,00 kr / 490,00 UAH /

WIZZ XXLong Такса за седиште со екстра простор за нозе

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник12,00 KM - 49,00 KM / 12,00 lv - 49,00 lv / 7,00 SFr - 28,00 SFr / 165,00 Kc - 685,00 Kc / 6,00 € - 25,00 € / 5,00 £ - 20,00 £ / 1.850,00 Ft - 7.750,00 Ft / 28,00 ₪ - 118,00 ₪ / 350,00 MKD - 1.550,00 MKD / 55,00 kr - 230,00 kr / 25,00 zł - 104,00 zł / 27,00 lei - 111,00 lei / 700,00 din - 2.950,00 din / 56,00 kr - 233,00 kr / 210,00 UAH - 875,00 UAH /

WIZZ XXLong Такса за седиште со екстра простор за нозе

на аеродромот
По лет, по патник31,00 KM / 32,00 lv / 20,00 SFr / 438,00 Kc / 16,00 € / 12,00 £ / 4.960,00 Ft / 75,00 ₪ / 990,00 MKD / 134,00 kr / 66,00 zł / 70,00 lei / 1.900,00 din / 148,00 kr / 256,00 UAH /

Ексклузивен салон - Будимпешта

По патник39,00 KM / 39,00 lv / 22,00 SFr / 550,00 Kc / 20,00 € / 16,00 £ / 6.200,00 Ft / 94,00 ₪ / 1.250,00 MKD / 185,00 kr / 83,00 zł / 88,00 lei / 2.350,00 din / 186,00 kr / 700,00 UAH /

Exclusive Lounge Katowice

По патник39,00 KM / 39,00 lv / 22,00 SFr / 550,00 Kc / 20,00 € / 16,00 £ / 6.200,00 Ft / 94,00 ₪ / 1.250,00 MKD / 185,00 kr / 83,00 zł / 88,00 lei / 2.350,00 din / 186,00 kr / 700,00 UAH /

Wizz Xpress Такса за приоритетно качување

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник8,00 KM / 8,00 lv / 4,00 SFr / 108,00 Kc / 4,00 € / 3,00 £ / 1.200,00 Ft / 20,00 ₪ / 250,00 MKD / 35,00 kr / 17,00 zł / 18,00 lei / 480,00 din / 36,00 kr / 140,00 UAH /

Wizz Xpress Такса за приоритетно качување

на аеродромот
По лет, по патник16,00 KM / 16,00 lv / 8,00 SFr / 216,00 Kc / 8,00 € / 6,00 £ / 2.400,00 Ft / 40,00 ₪ / 500,00 MKD / 70,00 kr / 34,00 zł / 36,00 lei / 960,00 din / 72,00 kr / 280,00 UAH /

Такса за потврда по СМС

По резервација3,00 KM / 2,00 lv / 2,00 SFr / 27,00 Kc / 1,30 € / 1,30 £ / 350,00 Ft / 7,00 ₪ / 90,00 MKD / 13,00 kr / 3,50 zł / 4,50 lei / 165,00 din / 14,00 kr / 45,00 UAH /

Надомест за хартиена сметка

преку повикувачкиот центар
По резервација6,00 KM / 6,00 lv / 3,00 SFr / 80,00 Kc / 3,00 € / 2,50 £ / 950,00 Ft / 14,00 ₪ / 200,00 MKD / 30,00 kr / 12,00 zł / 13,00 lei / 350,00 din / 28,00 kr / 105,00 UAH /

*Во сезона: 3 декември 2014 - 11 јануари 2015, 28 март - 19 Април и 6 јуни - 27 септември 2015. (почетните и крајните датуми се вклучени)
Вон сезона: периодот со исклучок на оној во сезона.