Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Пријавување
ДОДАЈ БАГАЖ
Најди резервации

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

WIZZ Premium

Услугата

Добијте ги омилените услуги во еден пакет!

Ве фрустрира ли кликањето многу дополнителни опции при резервирањето или сакате да го надградите своето патничко доживување со Wizz Air? Штиклирајте ја оваа опција за да заштедите најмалку  20%најмногу 55%!
* Во споредба со цената на услугите купени посебно.

WIZZ Premium е одлична комбинација на нашите популарни услуги наведени подолу:

 • Претходно платено чекирање на аеродромот (10 евра)
 • Резервирање седишта (1-25 евра)**
 • Голема кабинска торба (10-20 евра, зависно од сезоната и времето на летот)
 • WIZZ Flex (10 евра)
 • Гаранција за пристигање навреме (10 евра)
 • Нова дополнителна услуга: Security Fast Track (Брза лента) на аеродромот во Будимпешта *** што обезбедува побрза безбедносна проверка (4 евра)

Вкупна цена на горе наведените услуги ако се купат посебно: 46-66 евра (Сред сезона)
Цена WIZZ Premium за горе наведените услуги ако се купат како пакет: 24.50 евра

Security Fast Track на аеродромот во Будимпешта
Брзата лента овозможува побрзо поминување низ безбедносната проверка дури и во шпицовите.
Како поединечна услуга, Брзата лента може да се купи преку повикувачкиот центар на Wizz Air или кај агентите на Wizz Air на аеродромот.
Брза лента и чекирање на интернет: : патниците што купиле Премиум или Брза лента и избрале чекирање преку интернет треба да ги покажат своите испечатени картички за бординг на безбедносната контрола во Будимпешта за да поминат низ Брзата лента.
Брза лента и чекирање на аеродромот: : патниците што купиле Премиум или Бза лента и избрале чекирање на аеродромот ќе добијат ваучер на шалтерот за чекирање од нашиот агент што ќе им овозможи да ја користат услугата во Будимпешта.
За да прочитате повеќе за Брзата лента во Будимпешта кликнете тука

WIZZ Premium Plus ги содржи услугите вклучени во WIZZ Premium, плус едно парче чекиран багаж:

 • Едно парче чекиран багаж (15-35 евра, зависно од сезоната и времето на летот)
 • Претходно платено чекирање на аеродромот (10 евра)
 • Резервирање седишта (1-25 евра)**
 • Голема кабинска торба (10-20 евра, зависно од сезоната и времето на летот)
 • WIZZ Flex (€10)
 • Гаранција за пристигање навреме (10 евра)

Вкупна ценана горе наведените услуги ако се купат посебно: 61-101 евра (вклучително максималниот надомест за едно парче чекиран багаж и едно парче голема кабинска торба)
Цена WIZZ Premium Plus за горе наведените услуги ако се купат како пакет: €39.50

** XXLong поголемо место за нозете или Резервирано седиште во првиот ред (8 евра) зависат од достапноста. За повеќе информации, видете ги Условите за WIZZ Premium и Premium Plus

Кога одите на долг викенд или на службено патување, изберете WIZZ Premium на самиот почеток на резервирањето за да заштедите време и пари и за да уживате во попријатно патување со нас!

Штом ќе се избере опцијата WIZZ Premium, соодветните услуги се претходно избрани на сајтот. Секогаш може да додадете други услуги, на пример дополнителен чекиран багаж, на својата резервација и цената на дополнителната ставка ќе се појави во пресметката за вкупната цена на билетот.

Услови за WIZZ Premium и Premium Plus

Седишта со XXLong поголемо место за нозете и Резервирано седиште во првиот ред зависат од достапноста. Во случај двете услуги да се распродадени за избраниот лет, ќе се понуди Xpress приоритетен бординг. За да се избегне сомнеж, таквите случаи не влијаат врз цената на пакетите WIZZ Premium и Premium Plus.

Поради безбедносни причини, патниците наведени подолу НЕ МОЖАТ да седат во редот на излезот за итни случаи што е наменет за XXLong поголемо место за нозете или Резервирано седиште во првиот ред:

Патници под 18 години
Патници со прекумерна дебелина
Трудници
Патници што патуваат со мали деца (под 2 години)

Патниците на коишто им треба помош ќе бидат сместени во седиштата на првиот ред.

Општите услови за превоз на Wizz Air важат за сите прашања што не се регулирани во овој документ.

Wizz Air го резервира правото да ја повлече оваа понуда или да ги смени условите на WIZZ Premium и Premium Plus во секое време.

Premium Lounge, Budapest Airport

На нашите патници што патуваат од Будимпешта ими ја препорачуваме премиум чекалната на аеродромот во Будимпешта:

Чекална SkyCourt – Malév прием на тлото

Место: галериско ниво на нивото SkyCourt за пазарење и храна

Услуги што се пружаат:

* бесплатна храна и пијалаци

* бесплатни унгарски и странски дневни весници и списанија

* бесплатно Wi-Fi i

* полнач за мобилни

* Деловен агол (компјутер, факс и печатач)

* Телевизија

* нега за патниците со посебни потреби

* Сопствен тоалет

Работно време: 05.00-21.00Пристапот до четалната може да се купи преку повикувачкиот центар на Wizz Air или кај агентите на Wizz Air на аеродромот.