Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Пријавување
ДОДАЈ БАГАЖ
Најди резервации

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

Приоритетно качување во авион со WIZZ Priority Boarding

услугата

Качете се први во авионот!

Ги мразите долгите редици пред качување? Бидете меѓу првите патници што ќе влезат во авионот! Едноставно како кликнување! Сѐ што треба да направите е да ја купите услугата приоритетно качување со WIZZ Priority Boarding што ви овозможува брзо поминување низ процесот на качување во авион.

Носете 1 дополнителен личен предмет во авионот!

На патниците со приоритет на влегување во авионот им е дозволено да носат 1 дополнителен личен предмет заедно со мала или голема кабинска торба.

Дополнителниот личен предмет може да биде рачна торба, торба за лаптоп или фотоапарат што не ги надминува максималните димензии 40x30x18 cm. Ако патник со приоритет на влегување во авионот носи 2 парчиња рачен багаж и и двете ги надминуваат максималните димензии на дополнителниот личен предмет, патникот мора да пријави една од торбите и да плати соодветна такса.

Купете приоритетно качување со WIZZ Priority Boarding на интернет, преку повикувачкиот центар или на аеродромот и уживајте во придобивките:

  • во случај да се пешачи до авионот ќе бидете повикани први за да поминете низ портата и ќе можете директно да се качите во авионот
  • во случај качувањето да се врши со автобус, ќе ви биде обезбеден назначен дел напред во автобусот. Кога ќе стигнете до авионот, ќе се отвори предната врата на автобусот овозможувајќи ви приоритетен пристап до авионот.
  • Носете 1 дополнителен личен предмет во авионот!

Купувањето на приоритетно качување со WIZZ Priority Boarding ќе биде видливо на картата за влез во авион:

Карта за влез во авион

  • зборовите „приоритет“ ќе се појават на картата за влез во авионот испечатена дома, доколку се пријавувате преку интернет или;
  • ќе ви биде залепена налепница на картата за влез во авионот на шалтерот за пријавување на аеродромот.

Ова му назначува на персоналот на портата за качување во авион дека сте платиле за приоритетно качување со WIZZ Priority Boarding.
како да се купи приоритетно качување со WIZZ Priority Boarding

Преку интернет:

  • 1) Додајте приоритетно качување со WIZZ Priority Boarding за време на процесот на резервирање откако ќе ги пополните личните детали
  • 2) Доколку не сте купиле приоритетно качување со WIZZ Priority Boarding за време на резервирањето на летовите, можно е да го додадете подоцна, користејќи ја опцијата додај услуга на wizzair.com.

Преку Повикувачкиот центар:

На аеродромот:

  • 4) Услугата може да се купи и на аеродромот, на денот на поаѓање. Ќе се наплати повисока такса.

За да ја видите цената на оваа услуга, кликнете тука.

важно:

Забележете дека мора да сте присутни на портата за качување во авионот барем 30 минути пред закажаното време на поаѓање на летот.

Таксата за приоритетно качување со WIZZ Priority Boarding не се надоместува.