Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Пријавување
ДОДАЈ БАГАЖ
Најди резервации

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај


Резервирано седиште

WIZZ Reserved Seat вклучувајќи приоритетно качување во авион

услугата

Wizz Air го претставува WIZZ Reserved Seat за уште повеќе да ја подобри удобноста на патувањето!

Купете ја услугата за да имате попријатно и помалку стресно качување во авион со

  • гарантирано седиште во првите три реда од авионот, за да ја избегнете збрката за наоѓање место и да имате порелаксирано патување!

Дополнително земете и приоритетното качување за да го намалите времето на чекање пред качување во авионот и за можноста да бидете меѓу првите што ќе излезат од авионот.

како да се купи WIZZ Reserved Seat

Преку интернет:

1: Додајте Wizz Reserved Seat за време на процесот на резервирање откако ќе ги пополните личните детали
2: Доколку не сте купиле Wizz Reserved Seat за време на резервирањето на летовите, можно е да го додадете подоцна, користејќи ја опцијата додај услуга на wizzair.com.

Преку Повикувачкиот центар:
3: Алтернативно можете да го додадете и со повикување на Повикувачкиот центар.

На аеродромот:
4: Услугата може да се купи и на аеродромот, на денот на поаѓање. Ќе се наплати повисока такса.

Ќе добиете налепница на картата за влез во авионот, што на персоналот на портата за качување во авион му назначува дека сте купиле WIZZ Reserved Seat.

Цената на оваа услуга може да се разликува, според рутата. Во случај на промена на рутата, ќе се наплати и разликата во надоместот (ако има). Во случај на промена во рута со помал надомест, разликата нема да се рефундира.

Кликнете тука за да ја видите цената на оваа услуга .

Важно:

WIZZ Reserved Seat не означува одредено седиште, што значи важи правилото „Кој прв дојде, прв ќе добие“. Доколку на некој патник/патници во авионот им е потребна посебна помош, бесплатно ќе им се отстапат седиштата до прозорецот во ред 1 за тој патник/патници и за придружникот.

Од безбедносни причини, патниците наведени подолу НЕ се подобни за седење на Резервирано седиште во ред 1:

Патници помали од 18 години
Патници со преголема тежина
Бремени патници
Патници кои патуваат со деца (помали од две години)

За да ја користат оваа услуга патниците мора да ги исполнуваат следните критериуми во случај да се назначи седиште во првиот ред:
Патниците мора да имаат најмалку 18 години и да имаат основно познавање од англиски јазик. Тие мора да се со силно тело и да се способни да го отворат излезот во итен случај. Патникот мора да се смета себеси за способен да го стори тоа и ќе биде испрашан за рачно ракување со излезот или ќе биде преместен. Рачниот багаж ќе биде складиран во шкафот над главата за време на полетувањето и слетувањето.

Таксата за оваа услуга не се надоместува, дури и ако патникот не може да го користи Резервираното седиште поради една од горенаведените причини.

Го задржуваме правото да ги преместиме патниците кои ги сметаме како несоодветни за Резервирани седишта. Во случај на промена на резервацијата, Wizz Air не може да гарантира дека на новиот лет ќе биде достапно Резервирано седиште.