Приоритетно влегување во авионот

Информации и услуги

Wizz Air

Информации и услуги

Приоритетно влегување во авионот

Прескокнете ја линијата на чекање при влегување и носете дополнителен личен предмет со Приоритетното влегување во авионот на WIZZ!

Како функционира?

 • ќе Ве повикаат први да поминете низ портата и ќе може директно да влезете во авионот
 • може да понесете еден дополнителен личен предмет во авионот, заедно со Вашата кабинска торба, како на пр., торба за фотоапарат, лаптоп или чанта 
 • кога до авионот се патува со автобус, ќе Ви се обезбеди посебно место во предниот дел на автобусот, при што прво ќе се отвори вратата во делот од автобусот каде што седите Вие, со што ќе Ви се овозможи приоритетен пристап до авионот


Приоритетното влегување ви овозможува приоритет при влегување во авионот, но не и погодности на приоритет при пријавување или во текот на постапките за безбедносна контрола. Ако сакате брзо да поминете кај обезбедувањето, купете Безбедна брза лента

Имајте предвид дека мора да дојдете кај портата за влез во авионот најмалку 30 минути пред закажаното време за летот.


Како се добива Приоритетно влегување во авионот?

 • додајте Приоритетно влегување во авионот при процесот на резервирање
 • додајте го подоцна на страницата за преглед на летот
 • јавете се во Центарот за поддршка на Wizz Air
 • купете го на аеродромот за повисока такса


Таксата за Приоритетно влегување во авионот изнесува 

 • 4 евра ако купите на интернет или преку Центарот за поддршка на Wizz Air
 • 20 евра ако услугата ја купите на аеродромот
 • таксата е неповратна

Дека сте купиле Приоритетно влегување во авионот на WIZZ, ќе може да се види на Вашата карта за влегување во авионот:

 • зборот „PRIORITY“ ќе стои на Вашата отпечатена карта за влегување во авионот ако се пријавите на интернет или
 • скратеницата „PRB“ или „PASS“ ќе стои на Вашата карта за влегување во авионот на мобилен ако сте се пријавиле од Вашиот мобилен телефон или пак,
 • ќе Ви залепат налепница на Вашата карта за влегување во авионот на шалтерот за пријавување на аеродромот.