Електронски уреди во авионот

Информации и услуги

Wizz Air

Информации и услуги

Електронски уреди во авионот

Може да користите преносни електронски уреди (PED), како што се мобилни телефони, електронски читачи и таблет-компјутери на сите наши летови во режим на летање.

Ласерските електронски уреди, како што се лаптопите, треба да се складирани при полетување и слетување.

Од патниците се бара да ги отстранат слушалките во текот на известувањата за безбедност и да ги исклучат електронските уреди ако не е можно да се активира режим на летање.

Некои електронски уреди може да се користат во текот на целото времетраење на летот без ограничувања:

  • срцеви пејсмејкери
  • додатоци за слушање
  • вградени медицински уреди
  • електронски нервни стимулатори