Често поставувани прашања

Информации и услуги

Wizz Air

Информации и услуги

Често поставувани прашања

Информации за резервирање

Дали треба да се отпечати е-поштата за потврда или планот на патување и да се покажат при пријавувањето?

При пријавувањето на интернет, го наведов бројот на мојата лична карта и ја отпечатив пропусницата за влегување во авионот. Дали сега може да патувам со пасошот?

При пријавувањето на интернет не мораше да наведам детали од патничкиот документ. Зошто?

Се обидов да се пријавам на интернет, но не успеав. Што треба да направам?

Се обидов да се пријавам преку апликацијата за мобилен, но добивам известување дека аеродромот сѐ уште не прифаќа карти за влегување во авионот на мобилен. Што да направам?

Дали секогаш треба да се плати за пријавување на аеродром?

Резервирав дополнително седиште за мојот музички инструмент. Дали може да се пријавам на интернет?

Дали треба да се пријави и моето мало дете?

Како да го пријавам мојот багаж на аеродромот ако веќе се пријавив на интернет?

Дало може да ја променам мојата резервација или да купам услуги по пријавувањето на интернет?

Информации за патување

Колку парчиња багаж може да се пријават?

Дали може да се добие поврат на таксата од неискористениот пријавен багаж?

Веќе имам резервација. Како може да купам дополнителни парчиња багаж?

Дали пријавениот багаж влегува во цената на летот?

Резервирав голема кабинска торба, но ми треба поголема торба. Дали може да се надгради на пријавен багаж?

Резервирав пријавен багаж. Дали може да се промени во голема кабинска торба?

Резервирав тешка пријавена торба (32 kg) и сакам да додадам уште една, лесна пријавена торба (23 kg) за истиот лет. Како може да се направи тоа?

Дали може да се носи мала чанта или торба за лаптоп заедно со кабинскиот багаж?

Дали може да се носат течности во кабинската торба?

Како може да се носат лекови?

Дали може да се носат миленичиња на летовите со Wizz Air?

Како може да се превезат кршливи предмети, како на пр., кујнски садови или предмети со необична форма или големина?

Каква е постапката ако багажот се оштети во текот на патувањето?

Каква е постапката ако багажот се изгуби?

Ги заборавив моите работи во авионот. Со кого да контактирам?

Цени и попусти

Услуги на Wizz

Контакт