Контактирајте нѐ

Информации и услуги

Wizz Air

Информации и услуги

Контактирајте нѐ

Хармоники

Може да нѐ контактирате на различни начини, зависно од природата на Вашето барање. Најлесниот и најбрзиот начин да Ви се одговори на барањата или прашањата е да се јавите во Центарот за поддршка на Wizz Air.

Резервации и купувања 

За нови резервации или за купување дополнителни услуги, For new reservations or to purchase additional services, Центарот за поддршка на Wizz Air е достапен со повикување броеви за кои се наплаќа премиум цена и се специфични за земјата од која се јавувате.

При рака имајте ги бројот за потврда, деталите за патникот, маршрутата и датумот на летот!

Изберете ја Вашата земја:

 • Азербејџан

  +3616777501

  Тарифа по минута international

 • Белгија

  0903 15 005

  Тарифа по минута 1.25 EUR *

 • Бугарија

  0900 639 49

  Тарифа по минута 0.96 BGN *

 • Босна - Telecom RS

  094 573600

  Тарифа по минута 1.211 BAM

 • Босна - BH Telekom

  094 250436

  Тарифа по минута 1.615 BAM

 • Босна - HT Mostar

  094 841221

  Тарифа по минута 1.23 BAM

 • Хрватска

  060 5020 22

  Тарифа по минута Landline: 3.49 HRK ; Mobile: 4.78 HRK

 • Кипар

  90019009

  Тарифа по минута Landline: 1.523 EUR ; Mobile: 1.607 EUR

 • Република Чешка

  900 140 809

  Тарифа по минута 14 CZK *

 • Данска

  90 11 11 14

  Тарифа по минута 2.50 DKK *

 • Обединети Арапски Емирати

  +3616777507

  Тарифа по минута international **

 • Египет

  +3616777503

  Тарифа по минута international **

 • Финска

  0600 19 053

  Тарифа по минута 0.71 EUR *

 • Франција

  0899 860 729

  Тарифа по минута 0.80 EUR *

 • Грузија

  0706 777 483

  Тарифа по минута domestic

 • Германија - германски повици

  0900 19040441

  Тарифа по минута 1.99 EUR *

 • Германија - англиски повици

  0900 19040442

  Тарифа по минута 1.99 EUR *

 • Германија - романски повици

  0900 19040444

  Тарифа по минута 1.99 EUR *

 • Германија - полски повици

  0900 19040443

  Тарифа по минута 1.99 EUR *

 • Грција

  9011 400 693

  Тарифа по минута Landline: 1.48 EUR ; Mobile: 1.57 EUR

 • Унгарија

  06 90 900 555

  Тарифа по минута 250 HUF *

 • Исланд

  +354 497 1211

  Тарифа по минута domestic

 • Израел

  01535227861979

  Тарифа по минута 4 ILS /min

 • Италија

  895 895 4416

  Тарифа по минута Landline: 0.12/call + 1.22 EUR/min

 • Латвија

  902 00 953

  Тарифа по минута 0.86 EUR *

 • Литванија

  890094000***

  Тарифа по минута 1.45 EUR

  ***ЛИТВАНИЈА: Имајте предвид дека бројот е достапен само од фиксни и припејд мобилни телефони

 • Македонија

  0590 3 02 21

  Тарифа по минута 35.40 MKD *

 • Малта

  2778 1054

  Тарифа по минута domestic

 • Молдавија

  +3616777506

  Тарифа по минута international **

 • Холандија

  09003637385

  Тарифа по минута 0.90 EUR *

 • Норвешка

  820 59032

  Тарифа по минута 6.00 NOK/min + 0.59 NOK/call

 • Полска

  703703003

  Тарифа по минута 4.92 PLN *

 • Португалија

  707 500 209

  Тарифа по минута Landline: 0.1 EUR / min ; Mobile: 0.25 EUR /min

 • Романија

  0903 760 105

  Тарифа по минута 0.62 EUR

 • Русија

  8 499 500 56 76

  Тарифа по минута domestic

 • Србија

  0900 232 321

  Тарифа по минута 60 RSD *

 • Словачка

  0900 20 50 50

  Тарифа по минута 0.60 EUR *

 • Словенија

  090 100 206

  Тарифа по минута 1.29 EUR

 • Шпанија

  807 403 359

  Тарифа по минута Landline: 1.21 EUR ; Mobile: 1.57 EUR

 • Шпанија-Каталонија

  937 370 069

  Тарифа по минута local rate applies

 • Шведска

  0900 111 2029

  Тарифа по минута 10 SEK *

 • Швајцарија

  0900 000 178

  Тарифа по минута 0.78 CHF *

 • Турција

  0850 390 1948

  Тарифа по минута domestic

 • Обединето Кралство

  0911 752 2257

  Тарифа по минута 1.1 GBP *

  *Повиците од мобилни мрежи може да се наплатат по повисока тарифа.

 • Украина

  +380 89 320 25 33

  Тарифа по минута domestic

 • Меѓународен број за HU, RO, DE, FR, ES, IT, EN

  +36 1 677 7104

  Тарифа по минута international

 • Меѓународен број за CZ, PL

  +48 22351 9492

  Тарифа по минута international

 • Меѓународен број за UA , RU

  +380 (44) 2064888

  Тарифа по минута international

Трошоци

 • Повиците од мобилни мрежи може да се наплатат по повисоки тарифи
 • Пристапот до броевите за кои се наплаќа премиум цена може да биде блокиран од одредени линии и не може да се повикуваат од странство

Цените на услугите понекогаш се повисоки ако ги нарачате преку Центарот за поддршка:

 • 10евра такса на Центарот за поддршка се наплаќа за резервирање
 • Променувањето на името на патникот чини 60евра по лет по патник
 • Издавањето хартиена фактура чини 3евра

Постојни резервации (само за корисници од ОК)

Ако Вашето барање е поврзано со постојна резервација, контактирајте со Центарот за поддршка на Wizz Air во Обединетото Кралство: 0330 977 0444 (важат локалните тарифи)

При рака имајте ги бројот за потврда, деталите за патникот, маршрутата и датумот на летот!

На овој број ќе добиете одговори само на барања поврзани со постојни резервации.

Достапен е Центар за поддршка за специјална помош со броеви за кои се наплаќа по локални тарифи и е наменет за барања поврзани само со услуги за специјална помош.

Имајте на ум дека на овие телефонски броеви нема да добиете одговори на општи прашања околу резервирање.

За сите прашања во врска со групните резервации, контактирајте со Group Desk.

Работно време: понеделник - петок, 10 - 18 часот Централно европско време

Group Desk може да се добие преку Центарот за поддршка на Wizz - притиснете 0 за да се поврзете со Group Desk.

Со прашањата од медиумите се управува во секоја земја одделно. Изберете ја соодветната адреса на е-пошта зависно од природата и јазикот на Вашето барање! 


Прашања од медиуми од финансиска природа


Wizz Air Holdings Plc
BUD International Airport
Building 221
H-1185 Budapest

Tamara Mshvenieradze
Е-пошта: communications@wizzair.com

За рекламирање на пропусниците за влез во авионот на WIZZ:

За рекламирање во авионот: 

Контактирајте со UHU Systems за сите поплаки во врска со услугите на премиум броевите!

Адреса

UHU Systems Kft 

Kőmáli u. 1 

Будимпешта 

1223 Унгарија 

Телефон: 03300270091.

UHU Systems нема да се занимава со прашања поврзани со авиокомпанијата, како што се, барања за резервирање, прашања или поплаки за услуга на корисници . 

Ако имате поплака, пополнете го образецот за поплаки!

Можно е да поминат 30 дена додека да добиете одговор на Вашето прашање. Затоа, во итни случаи, препорачуваме да контактирате со Центарот за поддршка на Wizz.

Контактирајте нѐ - ЧПП

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Центарот за поддршка на Wizz Air е достапен со повикување броеви за кои се наплаќа премиум цена. Имаме посебен број за секоја од земјите во кои вршиме превоз. Премиум броевите може да се повикаат само од дадената земја. Пристапот до броеви за кои се наплаќа премиум цена може да е блокиран од некои линии. Ако не сте сигурни, контактирајте со Вашиот оператор.