Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

ЖАЛБИ

Односи со клиентите на Wizz Air може да Ви помогне со сите евентуални проблеми, но ако имате општи прашања, имаме многу од одговорите на најчесто поставуваните прашања на нашиот сајт.

За да пратите детална поплака до нашиот оддел за односи со клиентите, пополнете го овој формулар и кликнете на „Прати“. Се трудиме колку што можеме да имате најдобро можно искуство со Wizz Air, но ако мислите дека имате проблем, би сакале да ни кажете пополнувајќи го формуларот подолу.

Во случај на дополнувања на договорот од страна на Wizz Air ќе контактираме со Вас да Ве известиме за промените и за можностите што Ви стојат на располагање преку е-пошта на адресата што сте ја дале при резервирањето. Проверете ги поставките за филтрирање на е-поштата и сандачињата што содржат филтрирана е-пошта за да можете да ги примате односните известувања. Освен тоа, следете ги ажурирањата објавени на нашиот сајт.

Ако чекираниот багаж Ви е оштетен, треба веднаш да го пријавите тоа и да пополните PIR при пристигањето пред да го напуштите транзитното подрачје. Ако не можело да се препознае оштетувањето или чепкањето при пристигањето, треба да пријавите на аеродромот во рок од 7 дена по пристигањето.

За предмети оставени во авионот веднаш контактирајте со службата „изгубено-најдено“ на аеродромот.

Ако Вашиот чекиран багаж не пристигне со авионот што Ве донел, треба веднаш да пријавите и да пополните PIR при пристигањето, што може да се употреби за барања за осигурување или отштета, ако е потребно. Внимавајте вредноста на багажот да е наведена во пријавата. Ќе добиете број за упатување што треба да се користи во сета преписка со нас. Ќе добиете писмо со упатства при пријавувањето на проблемот на аеродромот, постапете според него.

Ако сте ја платиле резервацијата со банкарски трансфер и не добиете потврда за резервацијата 5 дена откако сте го упатиле трансферот, контактирајте со телефонскиот центар за да потврдите дека уплатата Ви е примена. Не праќајте потврди за уплата ако не Ви се бара доказ за плаќање во случај да не може да се најде.

Пред да пратите поплака, разгледајте ги најчесто поставуваните прашања достапни на нашиот сајт.

Ако Вашето барање за откажување е итно, Ве молиме да контактирате со нашиот телефонски центар веднаш. Имајте предвид дека откажувањата се обработуваат во согласност со нашите Општи услови за превоз (член 6.5.1.):

Можете да ја откажете резервацијата до 14 дена пред закажаното време на поаѓање на летот. Ќе имате право на поврат на средствата за билетот откако ќе се одбие Надоместот за откажување. Ако ја откажете резервацијата до 14 дена пред закажаното време на поаѓање на летот, ќе ви биде вратена сумата за билетот откако ќе се одбијат надоместот за други услуги и надоместот за заштита на седиштето.

Ако сте ја платиле резервацијата со банкарски трансфер и не добиете потврда за резервацијата 5 дена откако сте го упатиле трансферот, контактирајте со телефонскиот центар за да потврдите дека уплатата Ви е примена. Не праќајте потврди за уплата ако не Ви се бара доказ за плаќање во случај да не може да се најде.

Пред да пратите поплака, разгледајте ги најчесто поставуваните прашања достапни на нашиот сајт.

на пр. AB12CD или AB123A

на пр. 1234

Напомена: можеме да обработиме поплаки само на следниве јазици:

Откако ќе го примиме Вашето прашање, цел ни е да Ви одговориме најбрзо што можеме, но ако барањето Ви е итно (на пр., поради скорешно време на поаѓање), контактирајте со нашиот телефонски центар.