Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
Пријавување
ДОДАЈ БАГАЖ
Најди резервации

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

Начини за плаќање

Плаќање

Летовите на Wizz Air може да се резервираат и платат преку интернет или преку Повикувачкиот центар со кредитна картичка или со втисната дебитна картичка. Исто така, можете да резервирате и да платите кај еден од напите партнерски патнички агенти и на шалтерите на аеродром со кредитна картичка или во готово. Во неколку случаи можете да платите со банковен налог. За повеќе детали прочитајте ја страницата како се резервира.

Во случај да немате кредитна/дебитна картичка или вашата картичка не може да се користи за плаќање преку интернет, можно е да платите за летот со банковен налог или во готово.

Kредитни трансфери SEPA

Имајте предвид дека наместо домашните облици на пренос што се користат сега, наскоро сите трансфери во земјите на еврозоната ќе се почнат како кредитни трансфери SEPA.

Системите за плаќање во еврозоната постепено ќе се претвораат во кредитни трансфери SEPA од 2014 до 2016 година.

Има 32 земји во Европа што примаат и ги имаат активирано кредитните трансфери SEPA, затоа Ви препорачуваме да ги почнете трансферите во ервра како кредитни трансфери SEPA сега.

За повеќе информации, контактирајте со својата банка.


Услови за трансфер банка

При плаќање со банковен налог, наведете ги 6-те знаци од потврду шифра на резервацијата (и само тие 6 знаци) во првото поле за коментар. Доколку се достапни повеќе полиња за коментар, наведете го целосното име на првиот патник во резервацијата. Доколку е достапно само едно поле за коментар, внесете ја САМО потврду шифра. Доколку информациите внесени во полето за коментар не соодветствуваат на информациите во резервацијата, нема да можеме да ја идентификуваме резервацијата и истата ќе биде откажана.

При повеќе резервации (со различни потврдувачки шифри), уплатете посебен банковен налог за секоја резервација со соодветните износи. Доколку само еден банковен налог покрива повеќе резервации, нема да можеме да ги усогласиме плаќањата и резервациите ќе бидат откажани.

Уплатата треба да се изврши во рок од 1 банкарски ден по резервацијата или ќе се откаже.

Доколку телефонскиот број за контакт во пред-резервацијата не е важечки, Wizz Air може да ја откаже резервацијата.

Сите трошоци поврзани со плаќањето со банковен налог ги плаќа клиентот. Износот на банковниот налог мора да го покрива целиот износ на резервацијата. Доколку примениот износ не го покрива целосниот износ на резервацијата, истата ќе биде откажана.

Доколку сакате да платите со банковен налог, мора да резервирате во рок од 14 дена пред поаѓање.

Во случај да не примите потврда за резервацијата за 5 дена од банковниот налог, контактирајте со повикувачкиот центар за да проверите дали е добиено вашето плаќање. Во случај да не може да се пронајде плаќањето, можеби ќе ви биде побарано да прикажете доказ за истото.

Неидентификуваните плаќања ќе се пренесат назад до оригиналната банковна сметка, минус административните трошоци.

Плаќањата со банковен налог може да се остварат само во валутата на земјата на поаѓање (валутата назначена за време на резервирањето) и на Wizz Air банковната сметка со истата валута.

Важни информации за лицата што ќе започнат банковен налог од земјите наведени подолу:

Украина: Банковните налози до Украина може да се остварат само од украински банковни сметки. За банковни налози што не се од украински банковни сметки, износот ќе биде вратен на банковната сметка на испраќачот, а резервацијата нема да се потврди. Доколку немате украинска банковна сметка, тогаш можете да платите само со картичка.

Србија: Од Србија можат да се остварат само банковни налози со српски динар (RSD) за НЕРЕЗИДЕНТИ.

Резервации може да се пред-резервираат преку интернет на wizzair.com за летови што поаѓаат од:

Листа на банкарските сметки

Изберете земја:

ПЛАЌАЊА SEPA

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Обединето Кралство

Sterling (‏GBP)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  Банковен код: 18-50-08

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: GB60CITI18500811210394
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 11210394
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Босна и Херцеговина

Bosnian Convertible Mark (‏BAM)


 • Raiffeisen Bank DD, Bosnia and Hezegovina

  SWIFT-код: RZBABA2S

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 1610000000000011 ref no 030001548-4
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Белгија

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Бугарија

Bulgaria Lev (‏BGN)

 • SWIFT-код: CITIBGSF

  • Број на меѓународна и национална сметка: BG32CITI92501041800600
  • Корисници: Wizz Air Hungary Ltd.

 • SWIFT-код: STSABGSF

  • Број на меѓународна и национална сметка: BG52STSA93000010455269
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIBGSF

  • Број на меѓународна и национална сметка: BG05CITI92501041800601
  • Корисници: Wizz Air Hungary Ltd.

 • SWIFT-код: STSABGSF

  • Број на меѓународна и национална сметка: BG37STSA93000010455248
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Чешка

Czech Koruna (‏CZK)

 • SWIFT-код: CITICZPX

  Bank code: 2600

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 2058670102
  • Корисници: Wizz Air Hungary Ltd.

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: CZ6326000000002058670102
  • Корисници: Wizz Air Hungary Ltd.

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Германија

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIDEFF

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 0214341018
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft
  • BLZ: 50210900

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: DE56502109000214341018
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Шпанија

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Финска

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Франција

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Унгарија

Hungary Forint (‏HUF)

 • SWIFT-код: CITIHUHX

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 10800007-04703073-00000000
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: HU24 1080 0007 0470 3073 0000 0000
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

 • SWIFT-код: OTPVHUHB

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 11742173-20153069-00000000
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: HU55117421732015306900000000
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Израел

Israel Shekel (‏ILS)


 • Citibank, N.A., Tel Aviv Branch

  SWIFT-код: CITIILIT

  Bank code: 22001

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 620237019
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: IL870220010000620237019
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Италија

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIITMX

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 000121993015
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft
  • ABI 03566 CAB 01600

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: IT22S0356601600000121993015
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Летонија

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Литванија

IMPORTANT: ACCOUNT NUMBER CHANGE!

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Македонија

Macedonian Denar (‏MKD)

 • SWIFT-код: KOBSMK2X

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 300009003175704
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: KOBSMK2X

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: MK07300702000317511
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

 • SWIFT-код: CITIDEFF

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: DE56502109000214341018
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Холандија

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIGB2L

  • Број на сметка за плаќањата SEPA: GB31CITI18500813479358
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Норвешка

Norwegian Krone (‏NOK)

 • SWIFT-код: CITINOKX

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 83011009568
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: NO6883011009568
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Полска

Poland New Zloty (‏PLN)


 • CITIBANK HANDLOWY

  SWIFT-код: CITIPLPX

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 07103015080000000802909004
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: PL07103015080000000802909004
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft


 • BANK PEKAO SA

  SWIFT-код: PKOPPLPW

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 85124010661111001004783883
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: PL85124010661111001004783883
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Романија

Romanian new leu (‏RON)

 • SWIFT-код: CITIROBU

  • Број на меѓународна и национална сметка: RO15CITI0000000120219006
  • Корисници: Wizz Air Hungary Ltd.

 • SWIFT-код: OTPVROBU

  • Број на меѓународна и национална сметка: RO51OTPV320000076516 RO01
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Hungary Forint (‏HUF)

 • SWIFT-код: OTPVROBU

  • Број на меѓународна и национална сметка: RO55OTPV320000076516 HU01
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIROBU

  • Број на меѓународна и национална сметка: RO90CITI0000000120219014
  • Корисници: Wizz Air Hungary Ltd.

 • SWIFT-код: OTPVROBU

  • Број на меѓународна и национална сметка: RO08OTPV320000076516 EU01
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Sterling (‏GBP)

 • SWIFT-код: OTPVROBU

  • Број на меѓународна и национална сметка: RO91OTPV320000076516 GB01
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Шведска

Swedish Krona (‏SEK)

 • SWIFT-код: CITISESX

  Bankgiro number: 5953-1517

  • Број на меѓународна и национална сметка: SE8590400000090401008977
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Србија

Euro (‏EUR)

 • SWIFT-код: CITIDEFF

  • Број на сметка само за интернационални банкарски трансфери.: DE56502109000214341018
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Serbian dinar (‏RSD)

 • SWIFT-код: BACXRSBG

  • Број на сметка за НЕРЕЗИДЕНТНИ банкарски трансфери : RS35170004000053444098
   Уникредит Белград, НЕРЕЗИДЕНТНА сметка
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft

Украина

IMPORTANT: ACCOUNT NUMBER CHANGE!

Ukraine Hryvna (‏UAH)

 • За летови кои се вршат преку Wizz Ukraine бројот на авионот почнува со WU:
  PJSC “CITIBANK”

  Bank code: 300584

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 26004200485173
  • Корисници: Wizz Air Ukraine Airlines LLC
  • ИД код на корисник: 35895174

 • За летови кои се вршат преку Wizz бројот на авионот почнува со W6:
  PJSC «Сіtibank»

  Bank code: 300584

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 26002200810007
  • Корисници: Public Joint Stock Company “Kyiv Agency of Air Connections “Kiy Avia”
  • ИД код на корисник: 01130578

Швајцарија

Swiss Franc (‏CHF)

 • SWIFT-код: CITIGB2LXXX

  CLEARING NUMBER: 89095

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 000 0132 6156 5
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft.

  • Број на меѓународна и национална сметка: CH93 8909 5000 0132 6156 5
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft.

Обединети Арапски Емирати

UAE Dirham (‏AED)

 • SWIFT-код: CITIAEAD

  • Број на сметка само за плаќање преку домашна банка: 0100999005
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft.

  • Број на меѓународна и национална сметка: AE590211000000100999005
  • Корисници: Wizz Air Hungary Kft.