Úti okmányok

Információk és szolgáltatások

Wizz Air

Információk és szolgáltatások

Úti okmányok

Elengedhetetlen, hogy rendelkezzen a szükséges, érvényes úti okmányokkal az utasfelvétel során, illetve hogy megfeleljen a kiindulási, a cél- és az érintett országok vízumkövetelményeinek. Ha nem biztos benne, hogy milyen okmányokra lesz szüksége, keresse fel a Nemzetközi Légifuvarozási Szövetség utazóknak szóló oldalát.

Kibomló fejlécek

Ügyeljen rá, hogy a járat foglalásakor pontosan úgy adja meg az utas teljes nevét, ahogyan az a használni kívánt úti okmányban szerepel.

Ha hibásan adta meg a nevet, a foglalás elküldését követő 2 órán belül hívja a Wizz Air telefonos ügyfélszolgálatát. A határidő lejártát követően névváltoztatási díjat kell fizetni:

  • Az összeg 45 €, ha az oldalunkon módosítja a nevet.
  • 60 €, ha a Wizz Air telefonos ügyfélszolgálatát hívja.

Ha bizonytalan a meglátogatni tervezett országok vízumkövetelményeit illetően, keresse fel a Nemzetközi Légifuvarozási Szövetség utazóknak szóló oldalát.

Vízum az Egyesült Arab Emírségekbe

Ha lefoglalta WIZZ-járatát, gyorsan és egyszerűen igényelhet vízumot az Egyesült Arab Emírségekbe (Dubaj) partnerünk, a BUDPORT Handling „Easy Entry” vízumigénylési szolgáltatásával.

Nem vállalunk felelősséget a BUDPORT szolgáltatásai és a vízumigénylés kimenetele kapcsán, mivel utóbbi az illetékes hatóságok elbírálásának függvénye.

Románia 2005. évi 248. törvényével összhangban (amely a román állampolgárok külföldi szabad mozgását érintő szabályokról szól) a 18 év alatti román állampolgárok csak mindkét szülő kíséretében, illetve a szükséges dokumentáció megléte mellett egy szülő vagy egy másik felnőtt kíséretében utazhatnak külföldre.

Ha a kiskorút nem kíséri el mindkét szülő, a másik szülőnek vagy felnőttnek megfelelő meghatalmazással kell rendelkeznie a másik vagy mindkét szülőtől. A meghatalmazás előírt tartalma:

  • a kiindulás országa;
  • a tartózkodás hossza;
  • a másik vagy mindkét szülő hozzájárulása;
  • adott esetben a másik vagy mindkét szülő halotti bizonyítványa;
  • ha a kísérő felnőtt nem az egyik szülő, rendelkeznie kell a rendőrség által kiállított igazolással a büntetlen előéletről.

Tudjon meg többet az ide kapcsolódó szabályokról!

Kapcsolódó témák

Foglalás gyermekeknek

16 év alatti ukrán állampolgárok csak mindkét szülő (illetve nevelőszülő vagy gyám) beleegyezésével, az ő kíséretükben vagy az általuk kijelölt kísérővel együtt hagyhatják el Ukrajna területét.

A gyermekeknek érvényes útlevéllel vagy gyermekeknek kiállított úti okmánnyal kell rendelkezniük, és szerepelniük kell a szülő útlevelében is (ha az adott szülővel utaznak).

Ha 16 év alatti ukrán állampolgárok az egyik szülő vagy az egyik szülő által kijelölt személy kíséretében hagyják el Ukrajna területét, és a másik szülő nincs jelen a határátkelésnél, be kell mutatni a másik szülő közjegyző által hitelesített beleegyezését, amelyben szerepel a célország és az utazás ideje.

Az alábbi esetekben nincs szükség a másik szülő közjegyző által hitelesített beleegyezésére:

  • Ha a másik szülő (aki nincs jelen a határátkelésnél) hontalan személy vagy külföldi állampolgár.
  • Ha a 16 év alatti utazó útlevelében szerepel, hogy az állampolgár tartósan hagyja el Ukrajnát, illetve hogy a külföldi ukrán konzulátuson bejelentették az érkezését.
  • Nincs szükség a másik szülő beleegyezésére az alábbi dokumentumok vagy azok közjegyző által hitelesített másolatainak bemutatása esetén sem: a másik szülő halotti bizonyítványa; a másik szülő szülői jogoktól való megfosztásáról szóló bírósági végzés; a másik szülő eltűnését igazoló bírósági végzés; a másik szülő cselekvőképtelenségét igazoló bírósági végzés; bírósági végzés, amely engedélyezi a kiskorúnak Ukrajna területének elhagyását beleegyezés és szülői kíséret nélkül.

Kapcsolódó témák

Foglalás gyermekeknek

Úti okmányok - Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Az utasfelvételkor minden előírt, érvényes úti okmányt be kell mutatnia. Meg kell felelnie a kiindulási, a cél- és az érintett országok előírásainak is. Ha nem rendelkezik megfelelő útlevéllel vagy vízummal, és emiatt nem léphet be egy országba, az ebből fakadó költségekért nem tudunk felelősséget vállalni.

Ha a pontos vízumkövetelményekkel kapcsolatban szeretne tájékozódni, forduljon a meglátogatni kívánt ország külügyminisztériumához, nagykövetségéhez vagy konzulátusához. Ugyanazt az okmányt kell bemutatnia, amelyet az internetes utasfelvétel során adott meg.

Ha még nincs megerősített foglalása, erősen javasoljuk, hogy az oda- és a visszaút külön foglalásban szerepeljen. Ekkor különböző úti okmányokat használhat az utasfelvételhez. Ha már van megerősített foglalása, hívja a Wizz Air telefonos ügyfélszolgálatát