Informacije i usluge

Česta pitanja

Česta pitanja

Wizz Air ne obavlja letove s presjedanjem, ali korisnicima pomaže da ostvare prednosti na osnovu široke WIZZ mreže. Pokazat ćemo vam odredišta i voditi vas kroz postupak rezerviranja, a vi samo trebate isplanirati svoju narednu avanturu i organizirati putovanje rezervirajući dva leta preko prelaznog aerodroma unutar naše mreže.

Preporuke za KOMBINIRANE letove predstavljene su ekskluzivno na web lokaciji aviokompanije Wizz Air. KOMBINIRANI let možete rezervirati tako što ćete otići na web lokaciju wizzair.com, odabrati željenu liniju i datume rezervacije u polju za pretraživanje (KOMBINIRANI letovi su označeni s +1, npr. Talin +1) i slijediti daljnja uputstva. Napominjemo da se povratni let može rezervirati samo putem preporuka za KOMBINIRANE letove.

Prvo trebate rezervirati prvi povratni let s odredišnog aerodroma na prelazni aerodrom. Nakon što dovršite i platite prvu rezervaciju, preusmjerit ćemo vas na stranicu gdje možete dovršiti drugu rezervaciju – povratni let s prelaznog aerodroma na konačno odredište i nazad.

Uobičajena pravila otkazivanja se primjenjuju na svaku rezervaciju izvršenu putem KOMBINIRANIH letova. Nakon što rezervirate/platite povratni let, ne možete ga besplatno otkazati čak i ako je sljedeći povratni let otkazan. Svaka rezervacija je samostalna.

Npr. ako želite otići na povratni let s Kanarskih ostrva do Praga preko Rima, morat ćete prvo dovršiti rezervaciju Kanarska ostva-Rim-Kanarska ostrva. Nakon toga moći ćete kreirati i platiti rezervaciju Rim-Prag-Rim.

Napominjemo da će se generirati dvije zasebne povratne rezervacije, i dobit ćete dvije zasebne potvrdne šifre i e-poruke.

Ne, samo odabrane linije su u ponudi usluge KOMBINIRANI letovi. Pogledajte sve trenutno dostupne KOMBINIRANE letove u polju za pretraživanje na wizzair.com (preporuke za KOMBINIRANE letove označene su s „[naziv odredišta] +1”).

KOMBINIRANI letovi se trenutno mogu platiti samo bankovnom karticom. Prilikom kreiranja rezervacije morat ćete izvršiti dva zasebna plaćanja, jedno za svaki povratni let.

KOMBINIRANI letovi trenutno su dostupni samo kada ima dovoljno vremena za obavljanje prijave na let i sigurnosnih provjera na aerodromu. Za transfer je uračunato najmanje 3 sata. Napominjemo da ne preuzimamo odgovornost ako ne dođete na vrijeme na prijavu na let/ukrcavanje na naredni let.

Za svaki segment putovanja i rezervaciju trebate se prijaviti unutar uobičajenog vremenskog roka. Možete se prijaviti na let putem interneta najmanje 30 dana/48 sati prije zakazanog vremena polijetanja i do 3 sata prije zakazanog vremena polijetanja. Ili se možete prijaviti na let na aerodromu uz dodatnu naknadu osim ako ste prethodno kupili uslugu prijave na let na aerodromu. Napominjemo da se prijava na let putem interneta otvara u različito vrijeme za svaki let. Više informacija na: Prijava na let i ukrcavanje.

Prijavu na let putem interneta za oba leta i rezervacije trebate izvršiti unutar navedenog vremena otvaranja i zatvaranja prijave na let. Napominjemo da neki aerodromi ne podržavaju prijavu na let putem interneta i ne izdaju elektronske karte za ukrcaj. U tom slučaju trebate posjetiti šalter za prijavu na let na aerodromu (odlaznom ili prelaznom) za besplatnu prijavu na let. Više informacija i listu aerodroma s besplatnim prijavama na let potražite na: Prijava na let i ukrcavanje.

Da, trebate slijediti iste procedure prijave i odjave za svaki od dva leta i rezervacije. Drugim riječima, morat ćete se prijaviti na let, predati prijavljeni prtljag, proći sigurnosnu kontrolu i pasošku kontrolu na odlaznom aerodromu a onda se odjaviti i pokupiti predani prtljag na prelaznom aerodromu. Nakon toga, istu proceduru ćete trebati ponoviti na prelaznom aerodromu i dolaznom aerodromu.

Ako putujete s predanim prtljagom, morate ga predati na svakom aerodromu (odlaznom i prelaznom). Po dolasku na prelazni aerodrom, nastavite na dio za preuzimanje prtljaga, pokupite torbe, napustite tranzitnu zonu, predajte prtljag za naredni let na šalteru aviokompanije Wizz Air za prijavu na let i nastavite na sigurnosnu i pasošku kontrolu kako biste se ukrcali na naredni let.

Da, na prelaznom aerodromu morate u potpunosti napustiti tranzitnu zonu i ponovo proći sigurnosnu i pasošku kontrolu kako biste se ukrcali na naredni let. Napominjemo da ako se ne ukrcate na letove zbog sigurnosne ili pasoške kontrole i kašnjenja, Wizz Air vam neće refundirati, nadoknaditi ili ponovno rezervirati propuštene letove, uključujući naknadne letove.

Na prelaznom aerodromu trebate proći uobičajene procedure odjave i prijave, uključujući sigurnosnu i pasošku kontrolu. Odgovornost je putnika da posjeduje sve potrebne dokumente, uključujući one povezane s bolesti COVID-19, koje zahtijevaju državni organi država prelaznogiodredišnog aerodroma. Napominjemo da će vam možda trebati posebni dokumenti ili vize za ulazak u prelaznu državu (mogu se razlikovati od dokumenata za transfer ili presjedanje). Obratite se organima ili bilo kojim službenim izvorima prije putovanja. Prije ukrcavanja pripremite dokumente za provjeru na aerodromu.

Napominjemo da Wizz Air ne ugovara posebne procedure za putnike koji koriste uslugu KOMBINIRANI letovi i zahtijeva važeće putne dokumente i kartu za ukrcaj za sve putnike, uključujući djecu i dojenčad, za države prelaznogiodredišnogaerodroma.

Ne, Wizz Air ne pruža fleksibilne letove. KOMBINIRANI letovi vam se predlažu uzimajući u obzir optimalno vrijeme za prijavu na let i sigurnosne procedure na aerodromu (najmanje 3 sata). Napominjemo da, ako se ne ukrcate na neki od letova zbog sigurnosne ili pasoške kontrole i kašnjenja, Wizz Air vam neće refundirati, nadoknaditi ili ponovno rezervirati propuštene letove, uključujući naknadne letove.

Da, prednosti kluba Wizz Discount Club su dostupne za KOMBINIRANE letove.

Da, možete zatražiti posebnu pomoć za oba leta tokom izrade rezervacije ili kasnije na svom WIZZ Računu najmanje 48 sati prije polaska. Napominjemo da vam je potrebna posebna pomoć za svaki let zasebno. Obratite se lokalnom Pozivnom centru za posebnu pomoć da potvrdite zahtjev za pomoć. Više informacija na: posebna pomoć za otkazane letove i putnike s invaliditetom.

Da, dvije rezervacije su nezavisne. U slučaju da se ne ukrcate na let s odredišta na prelazni aerodrom, možete se ukrcati na let koji polazi s prelaznog aerodroma na odredište.