Vaš preglednik je veoma zastario
Ne podržavamo ovu verziju vašeg preglednika!
Ova stranica vam se prikazuje jer smo uočili da imate zastarjeli ili nepodržani preglednik. Da nastavite koristiti wizzair.com i da dobijete najbolje iskustvo pretraživanja, preporučujemo vam da ažurirate preglednik.
Preporučujemo:
Mozilla Firefox
Preuzmi besplatno
Google Chrome
Preuzmi besplatno

Informacije i usluge

Promjena rezervacije

Have a break and travel

PROMJENA LETA

taksa za promjenu od [flightchange location=WizzairCom]
+ razlika u cijenama karata

billing_as_company

PROMJENA PUTNIKA

[name-change location=WizzairCom] putem interneta
 

seat_allocation_assigned

PROMJENA USLUGA

Promijenite ili kupite dodatne usluge čak i nakon što ste se prijavili za let putem interneta!

Padajući meni

Promijenite datum, vrijeme i liniju leta uz naknadu, plaćajući primjenjive razlike u cijeni do 3 sata prije planiranog vremena polaska vašeg leta:

 • na stranici sa detaljima vašeg leta
 • kod putnih agenata
 • na pultovima na aerodromu
 • putem pozivnog centra

Taksa za promjenu leta iznosi [flightchange location=WizzairCom] po putniku po letu, u zavisnosti od broja preostalih dana do polaska, uz dodatak na razliku u cijeni karte.

 • Više od 30 dana do polaska: 30 EUR po putniku, po letu
 • Između 7 i 30 dana do polaska: 35 EUR po putniku, po letu
 • Do 7 dana do polaska: 40 EUR po putniku, po letu

Ako su raspoložive cijene ili važeće takse ili naknade niže za novi let, povrat novca neće biti izvršen za razliku koja proizilazi iz nižih taksi.

Imajte na umu da ako zatražite promjenu leta putem Wizz Air pozivnog centra, bit će vam naplaćena transakcijska naknada za Pozivni centar.

Ako želite promijeniti datum, vrijeme ili liniju leta za samo neke od putnika u rezervaciji, trebate kontaktirati Pozivni centar za pomoć. U ovom slučaju ne plaća se transakcijska naknada za Pozivni centar.

Promijenite ime putnika putem interneta do 3 sata prije zakazanog vremena polaska!

Morat ćete platiti taksu za promjenu imena od [name-change location=WizzairCom] za svaku dionicu vašeg leta:

Zapamtite da ako zatražite promjenu leta putem Wizz Air pozivnog centra, bit će vam naplaćena transakcijska naknada za Pozivni centar.

Promjena imena je besplatna putem interneta ako je potrebno ispraviti pogrešno napisano ime ili tipfeler:

 • ako je potrebno izvršiti promjenu najviše tri znaka u imenu koje je dodano na vašu rezervaciju
 • ako je potrebno produžiti skraćeno ime (npr. Adi K. Hadžić) u puno ime (npr.: Adi Kenan Hadžić) kako bi se podudaralo s putnim dokumentom
 • ako trebate promijeniti spol (titulu) imena dodanog u rezervaciju

Možete izvršiti samo jednu besplatnu promjenu imena u rezervaciji.


Promijenite ili kupite dodatne usluge čak i ako ste se prijavili za let putem interneta!

Ukoliko ste na svoju rezervaciju dodali uslugu prioriteta pri ukrcavanju ili ste promijenili sjedište, trebate

 • ponovo odštampati kartu za ukrcaj

Ako je potrebno, rezervaciju možete otkazati putem interneta do 3 sata prije polaska. Ako je primjenjivo, nakon primjene odgovarajuće takse, novac će vam se vratiti na Wizz Račun u roku od 72 sata od podnošenja zahtjeva. Uplaćeni iznos ističe u roku od 3 mjeseca (90 dana). Saznajte više o taksama za usluge.

Napominjemo da otkazivanje važi za sve putnike i sve letove u jednoj rezervaciji te da u izračunavanje iznosa za povrat novca neće biti uključene usluge trećih strana ili članstva.

Česta pitanja

Česta pitanja

Da, možete promijeniti rezervaciju i kupiti dodatne usluge čak i nakon prijave na let putem interneta. Ako kupite uslugu prioriteta pri ukrcavanju ili promijenite sjedište, odštampajte novu kartu za ukrcaj ili otiđite na pult za prijavu na let na aerodromu sa starom kartom za ukrcaj i tamo ćete dobiti naljepnicu na kojoj su navedene promjene.

Promjene leta i imena moguće je izvršiti, uz naknadu za promjenu, i putem interneta ili Wizz Air pozivnog centra do tri sata prije zakazanog polijetanja. Ako ste promijenili let ili ime nakon prijave na let putem interneta, morate odštampati novu kartu za ukrcavanje.

Ukoliko ste za svoju rezervaciju kupili uslugu Plus Fare ili WIZZ Flex, možete otkazati rezervaciju i time na svoj WIZZ račun dobiti novac koji ste uplatili za kartu. Pročitajte više o povratu novca za let ovdje.

Ispravite grešku kako biste izbjegli nesporazume na aerodromu. Ispravku možete izvršiti putem interneta putem opcije za promjenu imena na stranici s planom puta. Napominjemo da možete napraviti samo jednu besplatnu promjenu imena po rezervaciji. Za više informacija o besplatnim promjenama pogledajte dio "Promjena imena".


Otkazivanje je moguće napraviti do 3 sata prije planiranog vremena polijetanja vašeg odlaznog leta, a cijena karte (ako postoji) će biti vraćena na vaš WIZZ Račun. Imajte na umu da će cijena usluge WIZZ Flex biti odbijena od ukupne kupovne cijene i taj iznos ne može biti vraćen. Ukoliko zahtijevate povrat novca na WIZZ Račun, svi letovi i putnici uključeni u rezervaciju postat će nevažeći. Iznos vraćen na WIZZ Račun će biti dostupan 3 mjeseca te se može iskoristiti za kupovinu Wizz Air avionskih karata i usluga. U slučaju otkazanih rezervacija koje uključuju kupovinu članstva u WIZZ Discount Clubu ili Privilege Pass, cijena članstva neće biti vraćena. Čak i ako dođe do otkazivanja rezervacije, članstvo je važeće, kako je i navedeno u Uvjetima.

Nažalost, to nije moguće. Morate izvršiti novu rezervaciju. 

Na postojeću rezervaciju možete dodati dojenče ili dijete.

Kontaktirajte Wizz Air pozivni centar za pomoć. Transakcijska naknada za Pozivni centar neće biti naplaćena.

Djelomičnu promjenu leta nije moguće izvršiti putem interneta za rezervacije s 2 ili više putnika, zato se za pomoć obratite Wizz Air pozivnom centru. Transakcijska naknada za Pozivni centar neće biti naplaćena.

Dodatne usluge se mogu dodati u rezervaciju na stranici s planom puta. Na ovaj način možete doći do svoje stranice s planom puta:

 • kliknite na tipku Prijava i rezervacije u gornjem desnom uglu lokacije
 • unesite svoje ime i potvrdni kôd (koji ste primili putem e-pošte nakon izvršene rezervacije)
 • pritisnite tipku za pretragu
 • drugi način je da se prijavite pomoću svog WIZZ računa

WIZZ dodaci se mogu kupiti do tri sata prije vremena polijetanja.

Imajte na umu da putno osiguranje i prevoz autobusom pruža treća strana, stoga se ove usluge mogu kupiti samo do 3 dana prije datuma polaska. Potvrda putem SMS-a je dostupna ako ste naveli broj mobilnog telefona u vrijeme rezervacije.

Da otkažete rezervaciju i primite kredit na Wizz Račun, ako je primjenjivo, učitajte plan puta na web lokacijи wizzair.com i kliknite na Otkaži let i napravi promjene.

Ne, kredit nema datum isteka i može se koristiti za rezerviranje svih Wizz Air letova.

Ne, ako je taksa za otkazivanje viša od cjelokupne cijene, iznos neće biti vraćen. Dodatne takse neće se naplatiti.

Ne, otkazivanje putem interneta se mora primijeniti na sve putnike i sve letove.

Ako želite otkazati samo za neke putnike, kontaktirajte naš pozivni centar ovdje.

Nakon otkazivanja vraćeni iznos ćete primiti u roku od 72 sata.

Nakon otkazivanja vraćeni iznos ćete primiti kao kredit na Wizz Račun. Ako želite primiti povrat novca na vašu debitnu/kreditnu karticu ili bankovnim transferom, kontaktirajte naš Pozivni centar ili podnesite reklamaciju na web lokaciji wizzair.com.

Čak iako ne možete putovati odlaznim letom, ipak možete iskoristiti povratni let. Pozovite Pozivni centar da otkažete let i primite povrat novca nakon primjene takse za otkazivanje.

Krediti s Wizz Računa se mogu koristiti za kupovinu novih letova i usluga na web lokaciji wizzair.com, izuzev usluga trećih strana i godišnjih članstava.

Ako odlučite otkazati rezervaciju leta, mi ne vršimo povrat novca za usluge koje ste kupili od trećih strana. Za reklamacije ili povrat novca direktno kontaktirajte pružaoca usluge.

Bez obzira na otkazivanje leta, povrat novca za članstvo u klubu WIZZ Discount Club se ne može izvršiti, ali članstvo ostaje važeće u periodu od godinu dana. Iskoristite pogodnosti članstva kada rezervirate svoj sljedeći Wizz Air let.