Informacije i usluge

Prijava na let i ukrcavanje

Putem interneta

BESPLATNO

odštampajte kartu za ukrcaj 
dostupno u zavisnosti od vašeg odabira sjedišta
do 3 sata prije polaska

preuzmite aplikaciju

Mobilna aplikacija

BESPLATNO

koristite mobilnu kartu za ukrcaj
umjesto karte za ukrcaj

Aerodrom

PLAĆA SE*

preuzmite kartu za ukrcaj na aerodromu

(jeftinije je ako kupite unaprijed)

Padajući meni

Kako bismo smanjili troškove i zadržali naše cijene povoljnim, nudimo vam opcije besplatne prijave na let putem interneta. Prijava na let putem interneta dostupna je od 30 dana do 3 sata prijezakazanog vremena polaska leta ako ste kupili sjedište tokom postupka rezervacije.

Ako niste kupili sjedište uz izvršenu rezervaciju, prijava na let će vam postati dostupnatek 24 sataprije polaska.

  • prijava na let putem interneta
  • odštampajte kartu za ukrcaj
  • pokažite odštampanu kartu za ukrcaj na ulazu s vašim putnim dokumentima najkasnije 30 minuta prije zakazanog vremena polijetanja
  • ako nemate putne dokumente Evropske unije, morate se pojaviti na šalteru za prijavu na let kako bi vaš putni dokument bio provjeren i karta za ukrcaj ovjerena
  • ako trebate predati prtljag, to učinite najkasnije 40 minuta prije polaska na pultu za predaju prtljaga u skladu s lokalnim pravilima naznačenim u odjeljku „VRIJEME PRIJAVE NA LET”.

Ako putujete unutar Šengenske zone, ne trebate popunjavati podatke iz svojih putnih dokumenata tokom prijave na let putem interneta jer niste obavezni navoditi takve podatke.

Tokom procesa prijave na let putem interneta, od vas se može tražiti da navedete detalje o vizi na određenim linijama. Ako nije potrebna viza za vaše odredište, samo popunite polje znakovima xxxxx.

Djecu mlađu od 14 godina na putovanju mora pratiti putnik koji je stariji od 16 godina, koji ih također treba prijaviti na let putem interneta.

Možete promijeniti svoju rezervaciju(osim leta i imena) ili kupiti dodatne usluge čak i nakon prijave putem interneta.

Česta pitanja

Česta pitanja

Ako ste se prijavili na let putem interneta, trebate samo odštampati i pokazati kartu za ukrcaj. Ako prijava na let putem interneta nije dostupna na odlaznom aerodromu, trebate otići na šalter za prijavu na aerodromu i pokazati samo putni dokument (pasoš ili ličnu kartu).