Dodjela sjedišta

Informacije i usluge

Dodjela sjedišta

seat_allocation_assigned

ODABIR SJEDIŠTA

Sjedište možete odabrati tokom vršenja rezervacije, uz plaćanje odgovarajuće takse. Ako ne želite rezervisati sjedište, mi ćemo to uraditi za vas tokom prijave na let, slučajnim odabirom, 48 sati prije polaska leta.

premium-seat

PREMIUM SJEDALA

Rezervirajte premium sjedala da uživate u udobnosti dodatnog prostora za noge ili da osigurate mjesto u prednjem redu.

book-with-bundle

REZERVACIJA UZ PAKETE

Uz pakete WIZZ Go i WIZZ Plus, imate mogućnost besplatne rezervacije sjedala.

Padajući meni

 • Sjedišta u prvom redu i u prednjem dijelu kabine nalaze sa u prednjem dijelu aviona i daju vam mogućnost da među prvima napustite avion nakon slijetanja
 • Sjedišta sa dodatnim prostorom za noge nalaze se u redu u kome se nalazi izlaz za nuždu
 • iz sigurnosnih razloga, putnici mlađi od 18 godina, osobe prekomjerne težine ili sa posebnim potrebama, kao i trudnice ili oni koji putuju sa dojenčadi (mlađom od 2 godine), ne mogu sjediti na ovim posebnim sjedištima
 • da biste kupili sjedala sa dodatnim prostorom za noge ili prednja sjedala, morate imati najmanje 18 godina i osnovno znanje engleskog jezika 
 • morate biti zdravi i sposobni da otvorite izlaz u slučaju nužde koji se nalazi iznad krila 
 • ako se smatrate sposobnim za to, bit ćete upućeni u rukovanje izlazom iznad krila 
 • vaš ručni prtljag mora biti odložen u odjeljku iznad glave tokom poletanja i sletanja

Zadržavamo pravo da promijenimo raspored sjedenja iz sigurnosnih razloga. U slučaju promjene rezervacije, sjedište koje ste odabrali možda neće biti dostupno na novom letu. Da biste saznali više informacija, pročitajte Opće uvjete prevoza.

Ako vam je potrebna posebna pomoć, kontaktirajte Wizz Air pozivni centar nakon što ste završili rezervaciju kako biste bili sigurni da će vam biti dodijeljeno odgovarajuće sjedalo. 

 • dojenčad uzrasta do 2 godine sjede u krilu odrasle osobe u pratnji
 • u jednom redu s obje strane prolaza može sjediti samo jedno dojenče
 • ako ima više dojenčadi, možda će vas kabinsko osoblje premjestiti na drugo sjedište
 • djeca starija od 2 godine moraju sjediti na zasebnom sjedištu
 • dojenčadi i djeci nije dozvoljeno da sjede u prvom redu ili na sjedištima s dodatnim prostorom za noge, kao ni na sjedištima C i D u posljednjem redu, zbog sigurnosnih propisa
 • Djeca mlađa od 14 godina moraju sjediti pored najmanje jedne odrasle osobe u pratnji. Nasumična dodjela sjedišta tokom prijave na let, koja je besplatna, to uzima u obzir. Ako je dostupnost sjedišta ograničena, bez susjednih sjedišta za najmanje jednu odraslu osobu u pratnji, kabinsko osoblje će vam pomoći da premjestite dijete

Ne možemo garantirati da će cijela grupa sjediti zajedno, stoga vam preporučujemo da odmah odaberete sjedišta.

Česta pitanja

Česta pitanja

Sjedalo možete odabrati prilikom rezervacije uz naknadu. Ukoliko ne odaberete, dostupno sjedalo bit će vam nasumično dodijeljeno prilikom prijave na let.

Odabrani broj sjedala i odgovarajuće cijene uvijek se prikazuju u okviru sažetka plaćanja.

Sjedište možete odabrati i putem interneta nakon rezervacije i prijave na let, najkasnije 3 sata prije polaska.

Moći ćete odabrati bilo koje sjedalo u avionu, ali to će zavisiti od dostupnosti i sigurnosnih ograničenja.

Sjedala u prvom redu i prednja sjedala nalaze se u prednjem dijelu aviona i omogućavaju vam da među prvima napustite avion nakon slijetanja. Sjedišta s dodatnim prostorom za noge pružaju više prostora za noge, što omogućava komfornije putovanje.

Iz sigurnosnih razloga, putnici mlađi od 18 godina, osobe prekomjerne težine, putnici kojima je potrebna posebna pomoć, trudnice i osobe koje putuju s dojenčadi ne mogu sjediti u redu za hitne slučajeve ili u prednjem redu.

1. Ukoliko je vaš let istog dana, ali mu je promijenjeno vrijeme polaska, vaša rezervacija sjedala ostaje nepromijenjena.

2. Ukoliko je vaš let pomjeren za drugi dan, a već ste platili sjedala, odaberite nova sjedala putem interneta po istoj cijeni.

Ukoliko odaberete skuplja sjedala, morate platiti razliku u cijeni. Ukoliko odaberete jeftinija sjedišta, kontaktirajte Wizz Air pozivni centar za povrat novca.

Naknada koju ste platili za odabrana sjedala je nepovratna. Možete prihvatiti sjedalo koje vam se besplatno dodijeli ili odabrati sjedalo uz odgovarajuću naknadu.

U tom slučaju samo ćete morati platiti razliku u cijeni između dva sjedala. Ako prihvatite dodijeljena sjedala ili odaberete sjedala čija je vrijednost manja od iznosa koji ste platili, ostatak vrijednosti možete upotrijebiti za bilo koju drugu uslugu.

Položaj svog sjedala možete provjeriti na Mapi sjedala. Koristite prednji ulaz ukoliko ste smješteni od 1. do 15. reda te zadnji ulaz ukoliko ste smješteni od 16. do 30. reda.

Ne, iz sigurnosnih razloga, instrumenti koji se smještaju na dodatno sjedište u kabini ne mogu biti postavljeni u redovima izlaza za nuždu i u prvom redu, i moraju se postaviti na sjedište do prozora.