Бисквитки на уебсайта на Wizz Air

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме най-добър опит на нашия уебсайт. Ако продължите да браузвате уебсайта на Wizz Air, без да промените настройките си за бисквитки, ще приемем, че сте съгласни да получавате всички бисквитки от уебсайта на Wizz Air. Можете да промените настройките си за бисквитки по всяко време. Повече информация можете да намерите в нашите Правила за бисквитки.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz
myWizz
ЧЕК-ИН
ДОБАВЯНЕ НА БАГАЖ
Намери резервации

Въведете потребителското си име (имейл адрес). Изпращаме нова парола на Вашия регистриран имейл адрес.


Регистриране

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ (Политиката)

1. Основни положения

Wizz Air Hungary Kft. („Wizz Air“ или „ние“ или „нас“) (регистрирано седалище: 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér (международно летище BUD) сграда 221; номер на регистрацията: 01-09-964332) обръща специално внимание на защитата на личните данни. При обработването на лични данни Wizz Air спазва съответните унгарски закони за защита на личните данни и такива данни се обработват в съответствие с тази Политика. Wizz Air е регистрирано лице, обработващо лични данни, в регистъра, поддържан от Унгарската национална служба за защита на личните данни и свобода на информацията (регистрационният номер, свързан с обработката на данни на пътници, е 01001; регистрационният номер, свързан с директен маркетинг, е NAIH-83118/2015; регистрационният номер, свързан с разработването на бази от данни, е NAIH-83120/2015).


2. Информацията, която изискваме, и използването на вашите данни


2.1 Лични данни

Тази Политика се отнася до всички лични данни, които ни предоставяте или ние събираме във връзка с взаимоотношенията ви с Wizz Air. За целите на тази Политика „лични данни“ означава всякаква информация, свързана с вас, чрез която се идентифицирате или можете да бъдете идентифицирани, директно или индиректно (и в частност вашето име, адрес, телефонен номер, имейл адрес, номер на кредитна или банкова карта, информация за специални грижи) и всякакви препратки, извлечени от такава информация, отнасяща се до вас.

2.2 Събиране на личните ви данни

Всеки път, когато използвате нашите услуги или услугите, предлагани от трети страни на нашия уебсайт (напр. направите резервация за полет, услуга за въздушен транспорт или свързани с това дейности), ние събираме лични данни за вас, които или са предоставени директно от вас на нас (или наш агент), или са събрани от нас, когато сте използвали нашите услуги или сте резервирали услуги на трети страни на нашия уебсайт. Wizz Air обаче не носи отговорност за използването на данните ви от трети страни за техни собствени цели, когато такова използване е допустимо. При такива случаи, моля, прочетете техните политики за поверителност, за да получите допълнителна информация. Можете да получите повече информация за прехвърлянето на данни към трети страни в раздел 3 по-долу.

2.3 Информация, която събираме и обработваме:

- информация за вас
информация за услугите, които сте закупили (независимо дали директно се предоставят от нас, или от наши агенти)
- подробности за пътуването ви (например подробности за резервацията ви и допълнителните услуги, които сме предоставили
- подробности за начина, по който използвате уебсайта ни (включително, но без да се ограничава до миналите ви резервации, които не сте завършили), кол центровете или мобилните ни приложения, и
- информация за комуникацията с нас или нашия персонал.

Предоставяйки ни личните си данни, вие приемате и изрично се съгласявате Wizz Air да обработва личните ви данни в съответствие тази Политика и съответните закони и разпоредби, включително с използването на данните от служители на Wizz Air и препредаването на данните в рамките на или извън Унгария, както е уточнено тук.

Във връзка с данните ви, включени в списъка с пътници, обработването на данни от страна на Wizz Air се базира на правителствен декрет 25/1999 (II. 12.) за въздушния превоз на пътници, обработката на други данни от страна на Wizz Air се базира на доброволното ви съгласие според Раздел 5 на Закон CXII от 2011 г. за Информационното самоопределяне и свободата на информацията („Информационен закон“).

При определени обстоятелства се налага да обработваме и ваши поверителни лични данни (както е описано в Раздел 3.3 от Информационния закон), когато поискате специално съдействие от нас и/или летищен оператор (като например предоставянето на кислород) или когато ни предоставите информация за физическата си пригодност да летите (например ако сте бременна).

Предоставяйки ни лични данни, които са или биха могли да бъдат счетени за поверителни, вие изрично приемате, че ние можем да събираме, използваме, споделяме с трети страни (като например летищата в точката на излитане или пристигане или компании, осигуряващи наземни услуги на такива летища, или нашия кол център) и да предаваме тези лични данни извън Европейската икономическа общност, както е описано в тази Политика. Целта е да се гарантира, че можем да удовлетворим молбата ви за специално съдействие или да осигурим безопасността ви (да удостоверим пригодността ви за летене).

Ако оттеглите съгласието си или не предоставите определени данни, това може да означава, че няма да можем да ви предоставим част от или всички услуги, за които сте помолили. Моля, имайте предвид, че при такива обстоятелства няма да можете да отмените или да получите възстановяване на сума за каквито и да е такси, които сте заплатили.

2.4 Използване на личните ви данни

Целите, за които използваме личните ви данни, са:

a) да предоставяме услугите, които сте закупили от нас, или да улесним закупуването на услуги или продукти на трети страни на нашия уебсайт, чрез нашето приложение или чрез нашия кол център (данните, използвани за тази цел, включват всички данни, събирани по време на процеса на резервация: например име на пътника, националност, пол, телефонен номер, имейл адрес, данни на кредитна или банкова карта, информация за специални грижи, данни за полета, номер за потвърждение, дата на раждане, място на раждане, подробности за пътническите документи и номер на Wizz Профил);

b) да предоставяме услуги, оферти и напомняния, отговарящи на изискванията ви (за тази цел използваме лични данни, като име и данни за контакт, данни от предходните ви търсения);

c) да комуникираме с вас (например да ви изпращаме имейли с напомняния или известия за всякакви проблеми с полета) (за тази цел използваме лични данни, като името ви и данните за контакт, полет);

d.) да комуникираме с вас, за да извършваме проучвания за удовлетвореност на клиентите за анализаторски цели, с цел подобряване на качеството, разработване на услуги, подобряване на практическата работа с уебсайта, измерване на успеха на рекламните ни кампании или пригаждане на услуги към вашите нужди (за тази цел използваме името ви, данните ви за контакт и данните за предходни резервации);

e) да подпомагаме други административни цели (включително, но без да се ограничаваме до счетоводство и таксуване, одитиране, потвърждаване на кредитни и други карти за плащане, проверки срещу измами (включително използването на информация от агенции за кредитна история и проверки за удостоверяване на карти за плащания), имиграционен и митнически контрол, безопасност, сигурност, здраве, административни и правни цели и тествания на системи, поддръжка и развитие) (можем да използваме каквато и да е част от данните, които събираме от вас, както е необходимо).

3. Разкриване на личните ви данни на трети страни

3.1 Личните ви данни могат да бъдат споделяни в рамките на Wizz Air Group. За повече информация за Wizz Air Group, моля, кликнете тук. Освен това разкриването на данните ви на други страни може да бъде необходимо с цел да се осигури безпроблемното осигуряване на продуктите, услугите и информацията, която изисквате.

3.2. Също така можем да разкрием личните ви данни на трети страни за целите, описани в тази Политика:

- пътнически агенции и други трети страни, чрез които резервирате пътнически и други услуги;
- доставчици на услуги, които са трети страни, чиито услуги сте закупили (например застраховка, услуги по трансфер) на нашия уебсайт, в нашето приложение или чрез нашия кол център;
- наши партньори в схеми за лоялни клиенти, към които сте се включили;
- компании за наземни услуги и летища, които предоставят поискани от вас услуги;
- компании за кредитни карти, доставчици на услуги за плащане, които обработват плащанията, които сте инициирали на нашия уебсайт, в нашето приложение или чрез нашия кол център;
- трети страни, провеждащи проучвания сред клиенти от наше име;
- други доставчици на услуги, които са трети страни и са свързани с нас – например за целите на обработване на данни;
- трети страни, например правни кантори и съдилища, за да прилагат или налагат каквито и да е договори с вас;
- правителствени служби или правоприлагащи органи, като полицията и регулаторните власти, при поискване от тяхна страна и само както се изисква от приложимото законодателство или с цел защита на нашите права или безопасността на нашите клиенти, персонал и имущество.

3.3. Пътнически агенции и други трети страни. Когато закупите каквато и да е услуга от наш агент на летище, изрично се съгласявате личните ви данни да бъдат обработвани от този агент в съответствие с тази Политика. Моля, кликнете тук, за да видите кое юридическо лице ще обработва личните ви данни.

3.4. Доставчици на услуги, които са трети страни. Когато закупите услугите на доставчици на услуги, които са трети страни, на нашия уебсайт, в нашето приложение или чрез нашия кол център, ние прехвърляме личните ви данни, за да улесним тази покупка.

Обработването на данни от страна на такива трети страни може да подлежи и на техни собствени правила за поверителност. Моля, прегледайте правилата за поверителност на уебсайта на такива трети страни директно, за да получите повече информация за обработването на данни от тях. При определени случаи, за да получите определени услуги, трябва да приемете както нашите правила и условия и политика за поверителност, така и тези на съответната трета страна.

Освен това ние също така получаваме информация за вас от трети страни, например когато участвате в програма за лоялни клиенти.

За повече информация относно прехвърлянето на данни към/от трети страни, моля, кликнете тук.

3.5. Кол център. Използваме трети страни, които ни предоставят кол център услуги. Можете да намерите повече информация за тези доставчици тук. Кол центърът обработва личните ви данни в съответствие с тази Политика. Обажданията се записват и могат да бъдат свързани с други данни по резервацията, за да се гарантира качество и с оглед разрешаването на евентуални бъдещи оплаквания. Оплакванията, подадени по електронен път, по пощата или чрез имейл, също се архивират и може да бъдат свързани с други резервационни данни с цел разглеждането на оплаквания.

3.6. Митнически и имиграционни власти. В определени страни от Wizz Air по закон се изисква да предоставя на граничните власти достъп до информацията за резервации и пътуване. По тази причина всякаква информация, с която разполагаме за вас и за плановете ви за пътуване, може да бъде разкрита на митническите и имиграционни власти на мястото, от което летите, или в дестинацията ви.

В допълнение законодателството в няколко държави изисква Wizz Air да събира паспортна и съпътстваща информация за всички пътници преди пътуването им от или към тези държави. Когато се изисква, Wizz Air предоставя такава информация на съответните митнически и имиграционни власти.

4. Сигурност

4.1 Ние вземаме съответните технически и организационни мерки, за да гарантираме защитата на личните ви данни срещу случайно или незаконно унищожаване или загуба, промяна, неоторизирано разкриване или достъп, особено когато обработката включва прехвърлянето на данни в мрежа, както и срещу всякакви други незаконни форми на обработка. Обръщаме специално внимание на безопасното предаване на личните и финансови данни. Тези данни се предават от компютъра ви към резервационния сървър на Wizz Air чрез криптирани канали с помощта на модерна технология със слой със защитен цокъл (SSL).

4.2 Ако прехвърляме данни към държава извън Европейския съюз в съответствие с тази Политика, не можем да гарантираме, че данните ще бъдат защитени в съответствие със законите и разпоредбите за защита на данните на ЕС.

Продължавайки да използвате нашите услуги и предоставяйки ни каквито и да е лични данни, вие изрично се съгласявате на такива прехвърляния, съхранение и обработване на личните ви данни извън страната, в която се намирате и извън Европейската икономическа общност, включително страните, където според местното законодателство може да имате по-малко права.

5. Използване на личните ви данни за маркетингови и други цели

5.1 При използването на нашия уебсайт вашият браузър съхранява на устройството ви „бисквитки“. Научете повече за „бисквитките“, използвани от Wizz Air, като кликнете тук. Нашата цел е да гарантираме, че нашият уебсайт предлага на посетителите това, от което се нуждаят, и им предоставя най-подходящата маркетингова информация. За да постигнем тази цел, е възможно да използваме данните ви за анализаторски цели, за подобряване на качеството, за разработване на услуги, за подобряване на работата на уебсайта, за измерване на успеха на рекламните ни кампании или за да пригодим услугите към нуждите ви. За тези цели може да прехвърляме данни, които не ви идентифицират лично, като например, но без да се ограничаваме до, анонимна демографска информация и онлайн поведение към нашите договорни партньори (напр. доставчици на услуги, които са трети страни, както е посочено в клауза 3, или банки, издаващи кредитни/дебитни карти с марката WIZZ, предоставящи специални предимства). Съхраняваме данните, изпращани от вашия браузър и устройство, на нашия уебсайт по време на процеса на резервация. Никакви такива данни няма да бъдат разкривани на трети страни с изключение по начини, които са сумарни и не идентифицират отделни лица.

5.2 Възможно е да получавате от нас специални оферти, ако сте поискали такава информация, абонирайки се за нашия бюлетин, или ако сте ни предоставили данните си, когато сте се включили в състезание или сте се регистрирали за промоция, или ако станете член на Wizz Discount Club. Абонирайки се за бюлетини, ставайки член на Wizz Discount Club или предоставяйки ни данните си, както е посочено по-горе, вие изрично се съгласявате – като сте наясно с достатъчно информация за обработката на данни – да получавате директни маркетингови съобщения, включително директен маркетинг или специални оферти от Wizz Air или нашите договорни партньори (напр. банки, издаващи кредитни/дебитни карти с марката WIZZ, предоставящи специални предимства, Wizz Tours Ltd.) и да получавате имейли с напомняния във връзка с резервациите си, които не сте завършили. С цел изпращането на такива директни маркетингови съобщения/специални оферти, ще обработваме следните ваши данни: име и имейл адрес или телефонен номер. За целите на имейлите с напомняния ще съхраняваме и използваме следните данни от търсенето ви: избраната начална точка и дестинация, еднопосочен или двупосочен полет, часове на заминаване/пристигане, брой пътници, избран тип билет, обща сума на цената на билетите, дали потребителят е абониран за бюлетина ни, тип на резервацията (нормална, WDC, групова), избраните услуги, езика на сайта/приложението на Wizz Air. Ще съхраняваме този набор от данни в продължение на четири дни.

5.3 Такова съгласие е доброволно. Можете да се отпишете във всеки един момент, без да посочвате причина, безплатно, като кликнете тук или върху връзката, предоставяна във всеки бюлетин, или като промените предпочитанията си в своя Wizz профил, или като изпратите писмо до адрес 1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér (BUD International Airport) Building 221, Унгария.

6. Разни

6.1 Ако се регистрирате на нашия уебсайт, ние приемаме, че се съгласявате да обработваме данните ви, които сте ни предоставили при процеса на регистрация, и няма да се налага да предоставяте данните си отново при последващи резервации.

6.2 Когато правите резервация, ще ви бъде даден код за потвърждение. Той е посочен в имейла за потвърждение, който получавате след резервацията. Съветваме ви да не разкривате кода си за потвърждение на други лица при никакви обстоятелства. Разкриването на кода ви за потвърждение на други лица може да им позволи да получат достъп до данните по резервацията ви и пътуването ви чрез нашата система.

6.3 Личните ви данни и договореностите, сключени от и между вас и Wizz Air, се пазят в системата ни за резервации. Ако искате да получите информация за регистрационните ви записи на пътник или каквито и да е други данни, съхранявани от Wizz Air, относно обработването на данни и юридическите лица, обработващи данни (ако има такива), или желаете да поискате данните ви да бъдат променени или изтрити, моля, свържете се с нас, като изберете категорията „Общи въпроси/молби относно Политиката за поверителност“ в тази връзка.

6.4 Що се отнася до обработване на данни, попадащо в обхвата на Информационния закон, имате следните права и възможности:

Имате правото да искате информация относно обработването на данни или да искате поправянето, изтриването или блокирането на личните данни. Ако това е допустимо според съответното законодателство, можете също така да възразите срещу обработването на данните. В случай на случайно нарушаване на правата, свързани с личните данни, можете да се обърнете към Унгарската служба за защита на личните данни и свобода на информацията (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; телефон: +36-1+391-1400; факс: +36-1-391-1410; имейл: ugyfelszolgalat@naih.hu) или към компетентното съдилище. Подробности за правата и възможностите ви са изложени в подглави 13-17 и подглава 30 на Информационния закон.

6.5 Ако променим тази Политика за поверителност, ще публикуваме актуализираната й версия на своя уебсайт wizzair.com.

6.6 Обработваме личните ви данни за периода, необходим за изпълнението на горепосочените цели и за периода на ограничение, предписан от съответните законодателства.

6.7 Уебсайтът wizzair.com предоставя връзки към други уебсайтове за ваше удобство и информация. Моля, имайте предвид, че е възможно тези уебсайтове да бъдат притежавани и управлявани от други компании и организации и да имат други правила за сигурност и поверителност. Wizz Air няма контрол върху и не приема никаква отговорност за каквато и да е информация, материали, продукти или услуги, съдържащи се на или достъпни чрез тези уебсайтове.

6.8 Тази Политика за поверителност е валидна от 23 декември 2015 г.