Колачићи на интернет сајту Wizz Air-а

Колачиће користимо како бисмо вам пружили најбоље искуство навигације на нашем сајту. Уколико наставите да претражујете сајт компаније Wizz Air без промене подешавања за колачиће, претпоставићемо да пристајете да примате све колачиће на сајту компаније Wizz Air. У сваком тренутку можете променити подешавања за колачиће. Више информација можете наћи у нашим Правилима о колачићима.

Wizz Air

Wizz AirWizz

Унесите своје корисничко име (имејл адреса). Шаљемо нову лозинку на вашу регистровану имејл адресу.


Региструјте се

чекирање путем интернета

Због свог опредељења да смањи трошкове и својим путницима понуди јефтиније цене, Wizz Air има опције бесплатног чекирања путем интернета доступне за летове Wizz Air Hungary и Wizz Air Ukraine. Чекирање на аеродрому купљено приликом резервације ће коштати 10 евра, односно 30 евра ако се купи на аеродрому на дан поласка.

Ако изаберете чекирање путем интернета, морате одштампати своју карту за укрцавање и показати је на вратима за укрцавање заједно са вашим путним документима (пасошем или националном личном картом). Ако немате путне документе из ЕУ, морате доћи до пулта за чекирање да би ваши документи били проверени и да би ваша карта за укрцавање била печатирана пре него што одете до врата за укрцавање. Ако путујете са чекираним задржаним пртљагом, морате доћи до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре поласка вашег лета. Ако не можете да покажете одштампану карту за укрцавање, мораћете да платите накнаду за чекирање на аеродрому како би ваша карта за укрцавање била одштампана на пулту за чекирање.

Чекирање на аеродрому је подложно накнади која се плаћа по путнику и по лету. Чекирање на аеродрому се може купити током поступка резервације или касније помоћу опције "Додајте услуге" или путем позивног центра. Чекирање на аеродрому купљено на аеродрому је подложно вишој накнади. Ако услуга чекирања путем интернета још није доступна за ваш полазни аеродром, чекирање на аеродрому ће бити бесплатно док та услуга не постане доступна.

Чекирање путем интернета је доступно између 30 дана и 3 сата пре заказаног времена поласка лета.

услови:

Путници који путују са чекираним пртљагом морају да дођу до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре заказаног времена поласка лета. На неким аеродромима, пултови за чекирање истовремено представљају и пултове за предају пртљага.

Путници који се чекирају путем интернета обавезни су да се појаве на вратима за укрцавање спремни за укрцавање најкасније 30 минута пре заказаног времена поласка лета.

Путници који нису из ЕУ/ЕЕА морају да оду до пулта за чекирање компаније Wizz Air ради провере докумената пре него што прођу кроз безбедносну контролу до места за полазак. Ако то не учине, путовање им може бити ускраћено.

Путници који путују у оквиру шенгенске области не морају да попуне податке из својих путних исправа, већ само да попуне процедуру за чекирање на интернету.

Путници који су унапред резервисали помоћ морају доћи на аеродром 2 сата пре поласка и обратити се члану особља за чекирање одмах по доласку у зграду терминала.

Деца млађа од 14 година морају бити у пратњи и чекирана путем интернета од стране путника старијег од 16 година.

Путници који путују са бебом морају одштампати карту за укрцавање бебе и показати је на вратима за укрцавање.

Обавезни сте да одштампате пропусницу за укрцавање са веб странице и да је покажете заједно са путним документима на пулту безбедносне контроле и на вратима за укрцавање на аеродрому.

На пулту безбедносне контроле и на вратима за укрцавање се морају показати исти путни документи који су наведени приликом чекирања путем интернета.

Током процеса чекирања на интернету од вас може да се тражи да упишете податке о визи приликом путовања на појединим релацијама. Ако за вашу земљу дестинације није потребна виза, молимо вас да само упишете xxxxx у поље за информације о визи.

После чекирања путем интернета, још увек је могуће променити резервацију (осим промене лета и промене имена) или купити додатне услуге. Имајте на уму да у случају додавања WIZZ Xpress, WIZZ XXLong или WIZZ Reserved Seat на резервацију, морате:
-поново да одштампате свој купон за улазак у авион
или
-да се пријавите на шалтер за чекирање на аеродрому како бисте добили налепницу која потврђује те промене и која се лепи на постојећи купон за улазак у авион.

Ако подаци наведени приликом чекирања путем интернета нису тачни, путовање може бити ускраћено.

Кликните овде да бисте се чекирали путем интернета

Списак аеродрома где чекирање путем интернета није доступно (Чекирање на аеродрому је бесплатно)

Dubai - to Budapest only
Hurghada
Antalya
Istanbul
Corfu
Palma De Mallorca
Kutaisi (on mobile app)
Zaragoza