Informasjonskapsler på Wizz Airs nettsted

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse på nettstedet vårt. Fortsetter du å browse på Wizz Airs nettside uten å endre innstillingene dine for informasjonskapsler, går vi ut fra at du samtykker i motta alle informasjonskapslene på Wizz Airs nettsted. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når som helst. Mer informasjon finnes i våre Regler for informasjonskapsler.

Wizz Air

Wizz AirWizz

myWizz

Legg inn brukernavn (e-postadresse). Vi sender deg et nytt passord til e-postadressen du registrerte.


Registrer

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

1. Innledning

Wizz Air Hungary Airlines Ltd. (“WAH”) og/eller Wizz Air Ukraine Airlines LLC (“WAU”) legger vekt på personvern. WAH og WAU håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med relevant Ungarsk eller, om hensiktsmessig, Ukrainske personvern lover og utføres i samsvar med disse retningslinjene. WAH er registrert i registeret opprettholdt av Ungarske Nasjonale Myndigheter for Personvern, og Informasjonsfrihet, nummer 01001.


2. Innsamling og bruk av personopplysninger


2.1 Informasjon.

For å kunne behandle din bestilling, og utføre lufttransportservice, og andre relaterte aktiviteter (f.eks. fakturering, regnskapsføring, samsvar med sikkerhetsreglement, toll osv.) kreves bestemte personopplysninger. Vi samler informasjon gitt av deg under bestilling (inkludert navn, adresse, telefonnummer, e-post adresse, kreditt- eller bankkortnummer, informasjon om spesielle behov) eller når du søker etter billetter eller andre produkter eller annen service via vår internettside, og andre sider tilgjengelige via den.

2.2 Bruk av personopplysninger.

Vi bruker din informasjon for å kunne tilby vår service. Dine personopplysninger brukes hovedsaklig for å imøtekomme dine ønsker. Dine personopplysninger kan brukes og lagres med følgende formål: regnskapsføring, fakturering og revidering, verifisering eller anti-svindel beskyttelse av kreditt- eller andre betalingskort, immigrasjons- og tollkontroll, sikkerhet, system testing, vedlikehold, forbedring og utvikling, helse, administrativ og lovbestemt bruk, statistikk og markedsføringsanslyse. Vi kan også bruke dine personopplysninger for å kommunisere med deg for administrative eller operative årsaker, f.eks. fly endringer.

Av og til beholder vi informasjonen din, inkludert kjøper historie og informasjon innhentet under din personlige bruk av vår service og våre hjelpemidler.

2.3 Samtykke.

Ved å gi oss dine personopplysninger, erkjenner du og samtykker til at WAH/WAU (som gjeldende), behandler dine personopplysninger i samsvar med disse retningslinjene, og relevante lover og reglement, inkludert bruk av informasjonen av WAH /WAU ansatte, og overføring av informasjon innen eller utenfor Ungarn eller Ukraina, som her spesifisert. Om du har spesielle behov, og ønsker spesifikk assistanse ved å gi oss informasjon relatert til din fysiske tilstand, samtykker du og autoriserer oss til å bruke og, om nødvendig, overføre denne informasjonen slik at vi kan sørge for den relevante service.

2.4 WAH behandling av dine personopplysninger er basert på Gov. Decree 25/1999 (II. 12.) og ditt frivillige samtykke. WAH behandling av dine personopplysninger er basert på Ukrainsk Lov om "Personvern" datert 1. juni 2010 nr. 2297-VI som endret (“Personopplysningsloven”) og ditt frivillige samtykke.

3. Utlevering til tredjeparter og databehandlere

3.1 Utlevering av dine personopplysninger til andre parter kan bli nødvendig for å sikre jevn forsyning av produkter, service og ønsket informasjon. Med disse og ovennevnte (se “Bruk av Personopplysninger”) formål vil vi tillate tilgang til din informasjon for andre parter som opererer som databehandlere for oss, med hensikt som nevnt i disse retningslinjene eller med annen hensikt som samtykket av deg.

Du er herved notifisert og samtykker til utlevering, uten tilleggsopplysning relatert til slik utlevering av dine personopplysninger gjort av WAU til følgende databehandlere involverte av WAU: Wizz Air Hungary Airlines Ltd.; ContactCenter LTD (ТОВ «КонтактЦентр»), og alle handlingagenter som samarbeider med WAU. Hverken WAH eller WAU er ansvarlige for skade relatert til bruk av personopplysninger utlevert til tredjeparter som spesifisert ovenfor, og som tillatt under påbudte gjeldende lover.

Om du kjøper WAH eller WAU billett via WAH og WAU kontrakt- eller hanlingagenter, samtykker du automatisk til behandling av dine personopplysninger av slike parter, som databehandlere for WAH/WAU (henholdsvis).

3.2 Din informasjon kan utleveres til og brukes av våre assosierte selskap innen eller utenfor EU. Når du gir oss dine personopplysninger samtykker og tillater du at vi overfører dine personlige detaljer til disse assosierte selskapene.

3.3 Vi kan også utlevere dine personopplysninger til myndigheter eller politi om dette anmodes, men dette kun som krevd under gjeldende lov.

3.4 Vi tilbyr bestemte tredjepart tilbud via vår web-side. Om du velger et slikt tilbud (f.eks. forsikring, transfer service, eller SMS bekreftelse osv.) som utføres av tredjeparter, vil vi utlevere dine kontakt detaljer, faktura- og annen informasjon til tredjeparten som er ansvarlig for tilbudet, etter behov, og ved bestilling av slik service, samtykker du til utlevering av dine personopplysninger, uten videre opplysning. Ved overføring av din personlige detaljer, gjør vi vårt beste for å følge gjeldende lovgivning, for å sikre at tredjeparter også følger disse lover, og for å få alle nødvendige tillatelser (om disse er krevd).

3.5 Tredjeparter som tilbyr service:

- forsikring: AIG Europe Limited, London, (the AIG Building, 58 Fenchurch Street, London EC3M 4AB, United Kingdom) og henholdsvis lokale avdelingskontorer og partnere (Belgisk avdeling, Bulgarsk avdeling, Kypros avdeling, avdeling i Tsjekkia, AIG Europe Limited sivuliike, Fransk avdeling, Gresk avdeling, Magyarországi Fióktelep, Irisk avdeling, Rappresentanza Generale per l’Italia, AIG Europe Limited Netherland, AIG Europe Limited (NUF), AIG Europe Limited Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Oddział w Polsce, AIG Europe Limited (Sucursal en España), AIG Europe Limited UK, Filial i Sverige, AIG Europe Limited Londra - Sucursala Bucuresti Zurich Branch);

- transfer: P-AIR Magyarország Kft. (1034 Budapest, Csillaghegyi street 19-21., Hungary, www.p-airbus.com)

- reservering av bestemte flyturer, som beskrevet i reserveringssystemet: Travellink AB (Box 1108, SE 172 22 Sundbyberg, Sweden)

- SMS bekreftelse: 15below.com Ltd. (Lyndean House, 43-46 Queens Road, Brighton, BN1 3XB, UK, www.15below.com)

Tredjepart service kan være underlagt sine egne retningslinjer for personvern. Vennligst gå gjennom disse retningslinjene på tredjeparts web-side for videre informasjon om deres prosedyrer for databehandling. I noen tilfeller må både våre og tredjepart betingelser og retningslinjer for personvern aksepteres for å få relevant service.

4. Sikkerhet

4.1 Vi tar ansvarlige tekniske og sikkerhetsmessige tiltak for sikre beskyttelse og lagring av dine personopplysninger, og for å beskytte din personlige informasjon mot uautorisert tilgang, bruk og manipulering eller uautorisert sletting. Vi er spesielt oppmerksomme under overføring av personlig og finansiell informasjon. Slik informasjon blir overført fra din datamaskin til Wizz Air og/eller WAU sin bestillings-server ved hjelp av krypteringskanaler støttet av den mest avanserte SSL-teknologien (Secure Socket Layer).

4.2 Om vi overfører data til et land utenfor EU eller Ukraina, i samsvar med disse retningslinjene, kan vi ikke garantere at data vil beskyttes i samsvar med EU eller Ukrainske lover og regler.

5. Bruk av dine personopplysninger for markedsførings- eller andre formål

5.1 Vi prøver å sikre at vår web-side tilbyr brukere det de søker. For å oppnå dette målet, er det mulig at vi bruker dine personopplysninger til analytiske formål, for kvalitativ forbedring, for service utvikling, for å forbedre ytelsen av web-siden, for å måle utfall av markedsføringskampanjer, eller for å skreddersy vår service etter dine behov. Med dette som formål er det mulig at vi overfører din ikke-personlige, uidentifiserbare informasjon som, men ikke begrenset til, anonym demografisk informasjon, og online adferd, til partnere (dvs. tredjepart service leverandører nevnt i avsnitt 3.5 eller banker som utsteder WIZZ merkede kreditt/debet kort, med spesielle fordeler). Slik informasjon vil ikke utleveres til tredjeparter, bortsett fra i samlet, ikke-personlig, og uidentifiserbare form.

5.2 Ved å abonnere på nyhetsbrev samtykker du til – at du er bevisst relevant informasjon om databehandling – at du vil motta direkte markedsføringskommunikasjon, inkludert direkte markedsføring eller spesial tilbud fra Wizz Air/WAU eller en av våre partnere (dvs. banker som utsteder WIZZ merkede kreditt/debet kort, med spesielle fordeler). Med formål om å sende deg slik direkte markedsføring/spesial tilbud, vil vi behandle følgende personopplysninger: navn, e-post adresse.

5.3 Et slik samtykke er frivillig. Du kan avbestille ditt abonnement når som helst, gratis og uten grunn, via følgende lenke: http://wizzair.com/nb-NO/NewsletterUnsubscribe , via lenken som angitt i hvert nyhetsbrev, eller ved å endre dine preferanser på din Wizz profil.

6. Diverse

6.1 Om du registrerer deg på vår web-side, regner vi med at du er innenforstått med at vi behandler dine personopplysninger gitt under registreringsprosessen, og at du ikke behøver å gjengi denne informasjonen ved neste bestilling.

6.2 Når du bestiller vil du bli gitt en bekreftelesekode. Denne blir sendt i en bekreftelses e-post etter bestilling. Vi råder deg til å holde denne koden konfidensiell til enhver tid. Utlevering av denne koden til andre kan gi dem tilgang til dine detaljer, og reiseplaner via vårt system.

6.3 Dine personopplysninger og kontrakter gjort av og mellom deg og WAH eller WAU (henholdsvis) beholdes i vårt reserveringssystem. Om du ønsker informasjon om din passasjer registreringsprotokoll, eller annen informasjon lagret av WAH eller WAU (henholdsvis), om databehandling og databehandlingsenheter (om relevant), eller ønsker at din informasjon skal endres eller slettes, vennligst kontakt oss ved å velge kategorien “Generelle spørsmål / forespørsler, om Retningslinjer for Personvern” på http://wizzair.com/nb-NO/Claims .

6.4 Med hensyn til databehandling som faller under den Ungarske Lov CXII av 2011 om Informativ Selv-Bestemmelse og Informasjonsfrihet, er du berettiget følgende rettigheter og hjelpemiddel:

Du kan kreve informasjon om databehandling, og rettelse, sletting eller blokkering av personopplysninger. Om det er tillatt under gjeldende lov, kan du også innvende databehandlingen. I et usannsynlig tilfelle der rettigheter relatert til personopplysning brytes, kan du henvende deg til den Ungarske Personvern Overvåkningsautoriteten (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36-1+391-1400; telefax: +36-1-391-1410; e-post: ugyfelszolgalat@naih.hu) eller til gjeldende rettsanstalt. Detaljerte rettigheter og hjelpemidler er beskrevet i under-kapittel 13-17 og 30 i Lov CXII av 2011 om Informativ Selv-Bestemmelse og Informasjonsfrihet, eller i Artikkel 8 i Personvernloven.

6.5 Med hensyn til databehandling av WAH som faller under Personvernloven, kan du ta kontakt med den statlige service i Ukraina om Personvern (Державнa служба України з питань захисту персональних даних, 15 Maryny Raskovoi St. 02660 Kyiv, Ukraine; telefon: +38 044 5176800; fax: +38 044 5176800; e-post: info@zpd.gov.ua) til 31. desember 2013, og fra 1. januar 2014 – med den Ukrainske Parlament Kommisjonæren for Menneskerettigheter (Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, 21/8 Instytutska St., 01008 Kyiv, Ukraine; telefon: +38 044 253-75-89; e-post: hotline@ombudsman.gov.ua) eller med gjeldende rettsanstalt.

6.6 Vi behandler dine personopplysninger i en periode som nødvendig for ytelse av de ovennevnte formål, eller i den perioden foreskrevet i relevante lover.

6.7 Wizzair.com web-siden gir lenker til andre web-sider til din fordel og for informasjon. Vennligst legg til merke at disse web-sidene eies og kan drives av andre firma eller organisasjoner, og har forskjellige sikkerhets- og personvernretningslinjer. Hverken WAH eller WAU har kontroll over og tar ansvar for informasjon, materiale, produkter eller service tilbudt eller tilgjengelig på disse web-sidene.

6.8 Ved bruk av vår web-side blir cookies (informasjonskapsler) lagret på din nettleser og din enhet. Les mer om cookies som brukes av Wizz Air /WAU ved å klikke her . Vi lagrer data sent av din nettleser, og enhet, til vår web-side under bestilling. Vi bruker kun denne informasjonen samlet for statistiske formål, og for å kunne utvikle vår tilbudte service.

6.9 Disse retningslinjene for personvern er gjeldende fra november 2013.