Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

Wizz Air

Wizz AirWizz

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

список на такси за услуги

Имајте предвид дека, ако купите некоја од долу наведените услуги на аеродромот, може ќе треба да платите дополнителен надомест на агентот на Wizz Air освен надоместите за услугите определени подолу. Информациите за дополнителните такси се достапни на аеродромот.

Надомести за багаж
Надомести за резервирање
Надомести за промена
Надомести за услугите

Избери валути:

Надомести за багаж

Име на таксатаМетод на пресметувањеИзнос

Такса за багаж (вон сезона)

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник и по торба29,00 lv / 19,00 SFr / 405,00 Kc / 15,00 € / 13,00 £ / 4.500,00 Ft / 75,00 ₪ / 53,00 Lt / 940,00 MKD / 128,00 kr / 63,00 zł / 68,00 lei / 1.800,00 din / 135,00 kr / 240,00 UAH /

Такса за багаж  (во сезона)

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник и по торба69,00 lv / 43,00 SFr / 945,00 Kc / 35,00 € / 30,00 £ / 10.500,00 Ft / 175,00 ₪ / 123,00 Lt / 2.180,00 MKD / 298,00 kr / 147,00 zł / 158,00 lei / 4.200,00 din / 315,00 kr / 560,00 UAH /

Такса за багаж

на аеродромот
По лет, по патник и по торба118,00 lv / 74,00 SFr / 1.620,00 Kc / 60,00 € / 51,00 £ / 18.000,00 Ft / 300,00 ₪ / 210,00 Lt / 3.744,00 MKD / 510,00 kr / 252,00 zł / 270,00 lei / 7.200,00 din / 540,00 kr / 960,00 UAH /

Такса за багаж

на портата
По лет, по патник и по торба118,00 lv / 74,00 SFr / 1.620,00 Kc / 60,00 € / 51,00 £ / 18.000,00 Ft / 300,00 ₪ / 210,00 Lt / 3.740,00 MKD / 510,00 kr / 252,00 zł / 270,00 lei / 7.200,00 din / 540,00 kr / 960,00 UAH /

Голема кабинска торба ( вон сезона & во сезона)

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник59,00 lv / 37,00 SFr / 810,00 Kc / 30,00 € / 26,00 £ / 9.000,00 Ft / 150,00 ₪ / 105,00 Lt / 1.870,00 MKD / 255,00 kr / 115,00 zł / 135,00 lei / 3.600,00 din / 270,00 kr / 480,00 UAH /

Голема кабинска торба

 

такса за пријавување
По лет, по патник69,00 lv / 43,00 SFr / 945,00 Kc / 35,00 € / 30,00 £ / 10.500,00 Ft / 175,00 ₪ / 123,00 Lt / 2.180,00 MKD / 298,00 kr / 147,00 zł / 158,00 lei / 4.200,00 din / 315,00 kr / 560,00 UAH /

Голема кабинска торба

на портата
По лет, по патник69,00 lv / 43,00 SFr / 945,00 Kc / 35,00 € / 30,00 £ / 10.500,00 Ft / 175,00 ₪ / 123,00 Lt / 2.180,00 MKD / 298,00 kr / 147,00 zł / 158,00 lei / 4.200,00 din / 315,00 kr / 560,00 UAH /

Такса за спортска опрема

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник и по торба59,00 lv / 37,00 SFr / 810,00 Kc / 30,00 € / 26,00 £ / 9.000,00 Ft / 150,00 ₪ / 105,00 Lt / 1.870,00 MKD / 255,00 kr / 115,00 zł / 135,00 lei / 3.600,00 din / 270,00 kr / 480,00 UAH /

Такса за спортска опрема

на аеродромот
По лет, по патник и по торба118,00 lv / 74,00 SFr / 1.620,00 Kc / 60,00 € / 51,00 £ / 18.000,00 Ft / 300,00 ₪ / 210,00 Lt / 3.740,00 MKD / 510,00 kr / 252,00 zł / 270,00 lei / 7.200,00 din / 540,00 kr / 960,00 UAH /

Надомести за резервирање

Име на таксатаМетод на пресметувањеИзнос

Такса за резервација на аеродромот

на аеродромот
По лет, по патник20,00 lv / 12,00 SFr / 270,00 Kc / 10,00 € / 8,00 £ / 3.000,00 Ft / 50,00 ₪ / 36,00 Lt / 600,00 MKD / 85,00 kr / 42,00 zł / 46,00 lei / 1.200,00 din / 90,00 kr / 160,00 UAH /

Административна такса

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник16,00 lv / 11,00 SFr / 220,00 Kc / 8,00 € / 7,00 £ / 2.500,00 Ft / 40,00 ₪ / 28,00 Lt / 500,00 MKD / 68,00 kr / 35,00 zł / 35,00 lei / 950,00 din / 75,00 kr / 130,00 UAH /

Административна такса

преку мобилна апликација
По лет, по патник16,00 lv / 11,00 SFr / 220,00 Kc / 8,00 € / 7,00 £ / 2.500,00 Ft / 40,00 ₪ / 28,00 Lt / 500,00 MKD / 65,00 kr / 35,00 zł / 35,00 lei / 950,00 din / 75,00 kr / 130,00 UAH /

Такса за повикувачки центар

По лет, по патник14,00 lv / 12,00 SFr / 189,00 Kc / 10,00 € / 9,00 £ / 3.000,00 Ft / 50,00 ₪ / 25,00 Lt / 600,00 MKD / 85,00 kr / 42,00 zł / 45,00 lei / 1.200,00 din / 90,00 kr / 160,00 UAH /

Такса за пријавување на аеродром

преку wizzair.com
По лет, по патник20,00 lv / 12,00 SFr / 270,00 Kc / 10,00 € / 9,00 £ / 3.000,00 Ft / 50,00 ₪ / 35,00 Lt / 620,00 MKD / 85,00 kr / 42,00 zł / 45,00 lei / 1.200,00 din / 90,00 kr / 160,00 UAH /

Такса за пријавување на аеродром

на аеродромот
По лет, по патник60,00 lv / 40,00 SFr / 825,00 Kc / 30,00 € / 25,00 £ / 9.500,00 Ft / 140,00 ₪ / 110,00 Lt / 1.850,00 MKD / 255,00 kr / 125,00 zł / 135,00 lei / 3.600,00 din / 280,00 kr / 500,00 UAH /

Такса за откажување

По лет, по патник118,00 lv / 74,00 SFr / 1.620,00 Kc / 60,00 € / 51,00 £ / 18.000,00 Ft / 300,00 ₪ / 210,00 Lt / 3.750,00 MKD / 510,00 kr / 252,00 zł / 270,00 lei / 7.200,00 din / 540,00 kr / 960,00 UAH /

Seat protection fee

По лет, по патник157,00 lv / 99,00 SFr / 2.160,00 Kc / 80,00 € / 68,00 £ / 24.000,00 Ft / 401,00 ₪ / 280,00 Lt / 4.990,00 MKD / 680,00 kr / 336,00 zł / 360,00 lei / 9.600,00 din / 720,00 kr / 1.280,00 UAH /

Такса за мало дете

По лет по мало дете49,00 lv / 31,00 SFr / 675,00 Kc / 25,00 € / 21,00 £ / 7.500,00 Ft / 125,00 ₪ / 88,00 Lt / 1.560,00 MKD / 213,00 kr / 105,00 zł / 113,00 lei / 3.000,00 din / 225,00 kr / 400,00 UAH /

Надомести за промена

Име на таксатаМетод на пресметувањеИзнос

Надомест за пропуштено поаѓање

Патниците треба да се на аеродромот не подоцна од 30 минути по закажаното време на поаѓање

По лет, по патник137,00 lv / 87,00 SFr / 1.890,00 Kc / 70,00 € / 60,00 £ / 21.000,00 Ft / 350,00 ₪ / 245,00 Lt / 4.370,00 MKD / 595,00 kr / 294,00 zł / 315,00 lei / 8.400,00 din / 630,00 kr / 1.120,00 UAH /

Надомест за промена на летот (outside 30 days before departure)

преку wizzair.com
По лет, по патник39,00 lv / 24,00 SFr / 498,00 Kc / 19,00 € / 16,00 £ / 5.700,00 Ft / 89,00 ₪ / 69,00 Lt / 1.190,00 MKD / 162,00 kr / 80,00 zł / 86,00 lei / 2.330,00 din / 171,00 kr / 342,00 UAH /

Надомест за промена на летот (7-30 дена пред поаѓањето)

преку wizzair.com
По лет, по патник59,00 lv / 36,00 SFr / 768,00 Kc / 29,00 € / 25,00 £ / 8.700,00 Ft / 145,00 ₪ / 104,00 Lt / 1.810,00 MKD / 247,00 kr / 122,00 zł / 131,00 lei / 3.530,00 din / 261,00 kr / 464,00 UAH /

Надомест за промена на летот (7 дена пред поаѓањето)

преку wizzair.com
По лет, по патник90,00 lv / 56,00 SFr / 1.200,00 Kc / 45,00 € / 38,00 £ / 13.500,00 Ft / 225,00 ₪ / 160,00 Lt / 2.810,00 MKD / 383,00 kr / 189,00 zł / 203,00 lei / 5.450,00 din / 405,00 kr / 720,00 UAH /

Надомест за промена на летот (outside 30 days before departure)

преку повикувачкиот центар
По лет, по патник59,00 lv / 36,00 SFr / 768,00 Kc / 29,00 € / 25,00 £ / 8.700,00 Ft / 136,00 ₪ / 104,00 Lt / 1.810,00 MKD / 247,00 kr / 122,00 zł / 131,00 lei / 3.530,00 din / 261,00 kr / 522,00 UAH /

Надомест за промена на летот (7-30 дена пред поаѓањето)

преку повикувачкиот центар
По лет, по патник78,00 lv / 48,00 SFr / 1.038,00 Kc / 39,00 € / 33,00 £ / 11.700,00 Ft / 195,00 ₪ / 139,00 Lt / 2.430,00 MKD / 332,00 kr / 164,00 zł / 176,00 lei / 4.730,00 din / 351,00 kr / 624,00 UAH /

Надомест за промена на летот (7 дена пред поаѓањето)

преку повикувачкиот центар
По лет, по патник110,00 lv / 68,00 SFr / 1.470,00 Kc / 55,00 € / 47,00 £ / 16.500,00 Ft / 275,00 ₪ / 195,00 Lt / 3.430,00 MKD / 468,00 kr / 231,00 zł / 248,00 lei / 6.650,00 din / 495,00 kr / 880,00 UAH /

WIZZ Flex-такса

По лет, по патник20,00 lv / 12,00 SFr / 270,00 Kc / 10,00 € / 9,00 £ / 3.000,00 Ft / 50,00 ₪ / 35,00 Lt / 620,00 MKD / 85,00 kr / 42,00 zł / 45,00 lei / 1.200,00 din / 90,00 kr / 160,00 UAH /

Такса за измена на фактура

По барање10,00 lv / 6,00 SFr / 135,00 Kc / 5,00 € / 4,00 £ / 1.500,00 Ft / 25,00 ₪ / 18,00 Lt / 300,00 MKD / 43,00 kr / 21,00 zł / 23,00 lei / 600,00 din / 45,00 kr / 80,00 UAH /

Такса за промена на име

преку wizzair.com
По лет, по патник88,00 lv / 56,00 SFr / 1.215,00 Kc / 45,00 € / 38,00 £ / 13.500,00 Ft / 225,00 ₪ / 158,00 Lt / 2.810,00 MKD / 383,00 kr / 189,00 zł / 203,00 lei / 5.400,00 din / 405,00 kr / 720,00 UAH /

Такса за промена на име

преку повикувачкиот центар
По лет, по патник118,00 lv / 74,00 SFr / 1.620,00 Kc / 60,00 € / 51,00 £ / 18.000,00 Ft / 300,00 ₪ / 210,00 Lt / 2.580,00 MKD / 510,00 kr / 252,00 zł / 270,00 lei / 7.200,00 din / 540,00 kr / 960,00 UAH /

Надомести за услугите

Име на таксатаМетод на пресметувањеИзнос

Wizz Премиум

По лет, по патник60,00 lv / 37,00 SFr / 800,00 Kc / 30,00 € / 25,00 £ / 9.000,00 Ft / 150,00 ₪ / 110,00 Lt / 1.900,00 MKD / 255,00 kr / 126,00 zł / 135,00 lei / 3.600,00 din / 270,00 kr / 480,00 UAH /

Wizz Премиум Плус

По лет, по патник96,00 lv / 61,00 SFr / 1.323,00 Kc / 49,00 € / 42,00 £ / 14.700,00 Ft / 245,00 ₪ / 172,00 Lt / 3.060,00 MKD / 417,00 kr / 206,00 zł / 221,00 lei / 5.880,00 din / 441,00 kr / 784,00 UAH /

WIZZ Discount Club 

Годишна такса59,99 lv / 39,99 SFr / 899,00 Kc / 29,99 € / 25,99 £ / 9.990,00 Ft / 159,00 ₪ / 119,00 Lt / 1.999,00 MKD / 279,00 kr / 139,00 zł / 149,00 lei / 3.999,00 din / 299,00 kr / 499,00 UAH /

Надомест за обновување Wizz Discount Club

Годишна такса49,00 lv / 31,00 SFr / 675,00 Kc / 24,99 € / 21,00 £ / 7.500,00 Ft / 125,00 ₪ / 87,00 Lt / 1.560,00 MKD / 210,00 kr / 105,00 zł / 112,00 lei / 3.000,00 din / 225,00 kr / 403,00 UAH /

WIZZ Privilege Pass

Годишна такса194,00 lv / 123,00 SFr / 2.673,00 Kc / 99,00 € / 84,00 £ / 29.700,00 Ft / 496,00 ₪ / 347,00 Lt / 6.180,00 MKD / 842,00 kr / 416,00 zł / 446,00 lei / 11.880,00 din / 891,00 kr / 1.584,00 UAH /

Wizz Flight Info

По лет, по резервација2,00 lv / 2,00 SFr / 27,00 Kc / 1,30 € / 1,30 £ / 350,00 Ft / 7,00 ₪ / 3,50 Lt / 90,00 MKD / 12,00 kr / 3,50 zł / 4,50 lei / 165,00 din / 14,00 kr / 17,00 UAH /

Гаранција за навремено пристигнување

По лет, по патник20,00 lv / 12,00 SFr / 270,00 Kc / 10,00 € / 9,00 £ / 3.000,00 Ft / 50,00 ₪ / 35,00 Lt / 620,00 MKD / 85,00 kr / 42,00 zł / 45,00 lei / 1.200,00 din / 90,00 kr / 160,00 UAH /

Безбеден брз превоз - Будимпешта

По патник8,00 lv / 5,00 SFr / 108,00 Kc / 4,00 € / 3,00 £ / 1.200,00 Ft / 20,00 ₪ / 14,00 Lt / 250,00 MKD / 34,00 kr / 17,00 zł / 18,00 lei / 480,00 din / 36,00 kr / 64,00 UAH /

WIZZ Reserved Seat

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник12,00 lv - 27,00 lv / 7,00 SFr - 17,00 SFr / 162,00 Kc - 378,00 Kc / 6,00 € - 14,00 € / 5,00 £ - 12,00 £ / 1.800,00 Ft - 4.200,00 Ft / 28,00 ₪ - 70,00 ₪ / 21,00 Lt - 49,00 Lt / 370,00 MKD - 870,00 MKD / 51,00 kr - 119,00 kr / 25,00 zł - 59,00 zł / 27,00 lei - 63,00 lei / 720,00 din - 1.680,00 din / 54,00 kr - 126,00 kr / 75,00 UAH - 225,00 UAH /

WIZZ Reserved Seat

на аеродромот
По лет, по патник24,00 lv - 54,00 lv / 14,00 SFr - 34,00 SFr / 324,00 Kc - 756,00 Kc / 12,00 € - 28,00 € / 10,00 £ - 24,00 £ / 3.600,00 Ft - 8.400,00 Ft / 56,00 ₪ - 140,00 ₪ / 42,00 Lt - 98,00 Lt / 740,00 MKD - 1.740,00 MKD / 102,00 kr - 238,00 kr / 50,00 zł - 118,00 zł / 54,00 lei - 126,00 lei / 1.440,00 din - 3.360,00 din / 108,00 kr - 252,00 kr / 150,00 UAH - 450,00 UAH /

Wizz Xtra Space

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник20,00 lv / 12,00 SFr / 270,00 Kc / 10,00 € / 9,00 £ / 3.000,00 Ft / 50,00 ₪ / 35,00 Lt / 620,00 MKD / 85,00 kr / 42,00 zł / 45,00 lei / 1.200,00 din / 90,00 kr / 160,00 UAH /

Wizz Xtra Space

на аеродромот
По лет, по патник27,00 lv / 17,00 SFr / 378,00 Kc / 14,00 € / 12,00 £ / 4.200,00 Ft / 66,00 ₪ / 49,00 Lt / 870,00 MKD / 119,00 kr / 59,00 zł / 63,00 lei / 1.680,00 din / 126,00 kr / 196,00 UAH /

WIZZ XXLong Такса за седиште со екстра простор за нозе

Кликнете тука за да ја пресметате таксата!

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник14,00 lv - 49,00 lv / 9,00 SFr - 30,00 SFr / 189,00 Kc - 675,00 Kc / 7,00 € - 25,00 € / 6,00 £ - 21,00 £ / 2.100,00 Ft - 7.250,00 Ft / 33,00 ₪ - 118,00 ₪ / 25,00 Lt - 88,00 Lt / 440,00 MKD - 1.560,00 MKD / 60,00 kr - 200,00 kr / 29,00 zł - 105,00 zł / 32,00 lei - 113,00 lei / 840,00 din - 2.750,00 din / 63,00 kr - 225,00 kr / 90,00 UAH - 315,00 UAH /

WIZZ XXLong Такса за седиште со екстра простор за нозе

на аеродромот
По лет, по патник28,00 lv - 98,00 lv / 18,00 SFr - 60,00 SFr / 378,00 Kc - 1.350,00 Kc / 14,00 € - 50,00 € / 12,00 £ - 42,00 £ / 4.200,00 Ft - 14.500,00 Ft / 66,00 ₪ - 236,00 ₪ / 50,00 Lt - 176,00 Lt / 880,00 MKD - 3.120,00 MKD / 120,00 kr - 400,00 kr / 58,00 zł - 210,00 zł / 64,00 lei - 226,00 lei / 1.680,00 din - 5.500,00 din / 126,00 kr - 450,00 kr / 180,00 UAH - 630,00 UAH /

Ексклузивен салон - Будимпешта

По патник39,00 lv / 25,00 SFr / 540,00 Kc / 20,00 € / 17,00 £ / 6.000,00 Ft / 100,00 ₪ / 70,00 Lt / 1.250,00 MKD / 170,00 kr / 84,00 zł / 90,00 lei / 2.400,00 din / 180,00 kr / 320,00 UAH /

Exclusive Lounge Katowice

По патник39,00 lv / 25,00 SFr / 540,00 Kc / 20,00 € / 17,00 £ / 6.000,00 Ft / 100,00 ₪ / 70,00 Lt / 1.250,00 MKD / 170,00 kr / 84,00 zł / 90,00 lei / 2.400,00 din / 180,00 kr / 320,00 UAH /

Wizz Xpress Такса за приоритетно качување

преку wizzair.com и повикувачкиот центар
По лет, по патник8,00 lv / 5,00 SFr / 108,00 Kc / 4,00 € / 3,00 £ / 1.200,00 Ft / 20,00 ₪ / 14,00 Lt / 250,00 MKD / 34,00 kr / 17,00 zł / 18,00 lei / 480,00 din / 36,00 kr / 65,00 UAH /

Wizz Xpress Такса за приоритетно качување

на аеродромот
По лет, по патник16,00 lv / 10,00 SFr / 216,00 Kc / 8,00 € / 6,00 £ / 2.400,00 Ft / 40,00 ₪ / 28,00 Lt / 500,00 MKD / 68,00 kr / 34,00 zł / 36,00 lei / 960,00 din / 72,00 kr / 130,00 UAH /

Такса за потврда по СМС

По резервација2,00 lv / 2,00 SFr / 27,00 Kc / 1,30 € / 1,30 £ / 350,00 Ft / 7,00 ₪ / 3,50 Lt / 90,00 MKD / 12,00 kr / 3,50 zł / 4,50 lei / 165,00 din / 14,00 kr / 17,00 UAH /

Надомест за хартиена сметка

преку повикувачкиот центар
По резервација6,00 lv / 4,00 SFr / 81,00 Kc / 3,00 € / 3,00 £ / 900,00 Ft / 15,00 ₪ / 11,00 Lt / 200,00 MKD / 26,00 kr / 13,00 zł / 14,00 lei / 360,00 din / 27,00 kr / 50,00 UAH /

*Во сезона: 17-29 Април, 7 јуни - 28 септември 2014 и 13 декември 2014 - 11 јануари 2015 (почетните и крајните датуми се вклучени)
Вон сезона: периодот со исклучок на оној во сезона.