Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

WizzAir

Wizz

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

WIZZ Voucher

Ако имате Wizz ваучер, можно е да се користи и за резервирање билет.Преостанатата сума (ако ја има) треба да се плати со банкарска картичка.

Услови за ваучерот:

-      Ваучерите може да се искористат на wizzair.com или преку Центарот за јавување на Wizz Air.

-      Ваучерот може да се користи на секој закажан лет на Wizz Air Hungary Ltd. („Wizz Air“). Ваучерите не може да се користат за резервирање летови на Wizz Air Ukraine Airlines LLC.

-      Патувањето мора да заврши до одредениот датум на важност/траење на ваучерот, по што ваучерот престанува да важи.

-      Ако ваучерот не се употреби / искористи целосно во времето на резервирањето, преостанатата сума не се враќа. Вредноста на неискористените ваучери и неискористените билети не се враќа. Важноста на ваучерите не може да се продолжи.

-      Ваучерите важат за трошоците на летовите на Wizz Air (вклучително таксите, надоместоците и трошоците) и дополнителните услуги што може да се купат заедно со летовите и што се претставуваат за време на резервирањето (како што се: такса за мало дете, приоритетно качување, екстра простор за нозе, такси за багаж). Не може да се користат за купување услуги што не се покажуваат при стандардното резервирање (меѓу кои и изнајмување автомобил, паркирање на аеродром, хотели)

-      Ако вредноста на ваучерот не ја покрива целата вредност на летот, дополнителното плаќање треба да се изврши со банкарска картичка. Ваучерите не важат кога се плаќа со банкарски трансфер и од сметка WIZZ account.

 

-      Ваучерот може да се користи за резервирање во валута различна од онаа наведена на ваучерот. Цената на избраните услуги и/или билети ќе се претвори во валутата избрана за плаќање во текот на резервирањето според валутниот курс што го користи Wizz Air во времето на резервирањето.

 

-      При една резервација може да се употреби само еден ваучер.

-      Ваучерите не може да се употребат за додавање услуги на резервацијата по завршувањето на резервирањето или за менување на летот или на името.

-      Користењето на билетите и воздушниот превоз на Wizz Air се подложни на општите услови за превоз на Wizz Air.

 

-      Строго забрануваме ваучерите да се нудат во комерцијални цели од Ваша или од друга страна, особено за аукции на интернет или други мрежни платформи.