Колачиња за сајтот на Wizz Air

Користиме колачиња за да бидеме сигурни дека ќе имате најдобро доживување на нашиот сајт. Ако продолжите да го разгледувате сајтот на Wizz Air без да ги смените поставките за колачињата, ќе претпоставиме дека се согласувате да ги примате сите колачиња од сајтот на Wizz Air. Можете да ги смените поставките за колачињата во секое време. Повеќе информации има во Политиката за колачињата.

WizzAir

Wizz

Внесете го корисничкото име (адреса на е-пошта). Новата лозинка ја испративме на вашата регистрирана адреса на е-пошта.


Регистрирај

Флота на Wizz Air

Wizz Air има млада флота од типот Airbus A320, со просечна старост помалку од 3 години. Сите 36 авиони се опремени со моторите International Aero Engine V-2500 и со 180 удобни кожни седишта. Овие нови авиони ја претставуваат најновата технологија, што помага за ниските оперативни трошоци. Флотата ќе се зголеми со додавање на нов авион во наредните години, за да достигне флота од 132 авиони до 2017 година.

Авионите на Wizz Air на земја

Airbus A320-200

Авиони со краток и среден досег

Димензии
Распон на крила: 34,09 m
Должина: 37,57 m
Висина: 11,76 m
Мотори 2 X International Aero Engines IAE V2500-A5
Оперативна празна тежина 43.200 kg
Максимална тежина при полетување 71.500 kg
Пилотски екипаж 2
Стандарден кабински екипаж 4
Капацитет на седишта 180
Максимална брзина на летање 903 km/h (487 kt)
Економична брзина на летање 840 km/h (454 kt)
Опсег приближно 3600 км
Капацитет на гориво 24.000 L